V for Vintage #18, târg de design contemporan și cultură vintage
26 March 2017
Întâlnirile JTI 2017 – Japan Foundation prezintă spectacolele companiei NOISM
27 March 2017

SIBIU JAZZ FESTIVAL

Aproape cinci decenii de istorie – cel mai longeviv și renumit festival de jazz din România Sibiu Jazz Festival este considerat unic în România, având în vedere consecvența și numărul impresionant de celebrități ale genului care îl onorează cu prezența. Sibiu Jazz este cel mai longeviv festival de acest gen din țară, motiv pentru care Sibiul a fost declarat, încă din anii ’80, „Capitala Jazzului” din România.

Pe plan mondial, Sibiu Jazz se înscrie pe lista celor mai renumite evenimente din punct de vedere al consecvenței organizării edițiilor și a sustenabilității acestora, în contextul în care festivalurile de gen, care se pot mândri cu o istorie de peste patru decenii, sunt rare, ținând cont și de faptul că însăși existența acestei muzici abia depășește un secol. Eveniment major al programului „Sibiu 2007 – Capitala Culturală Europeană”, Sibiu Jazz Festival este primul festival de jazz din țară, membru al EUROPE JAZZ NETWORK (www.europejazz.net), cea mai prestigioasă rețea europeană de jazz.

SIBIU JAZZ FESTIVAL Diversitate, multiculturalitate și jazz

Scopul declarat al Sibiu Jazz Festival este să contribuie constant și continuu la revitalizarea mișcării de jazz din România. Ne propunem să continuăm, în spiritul tradiției de jazz de la Sibiu, prin racordarea la tendințele internaționale și promovarea valorilor românești în străinătate, devenind astfel un vector cultural atât pentru „Cetatea Sibiului”, cât și pentru lumea jazzului din România. Festivalul oferă concerte în spații convenționale și neconvenționale, jam sessions, workshopuri, expoziții – tema comună fiind muzica de jazz și interferențele acestui gen muzical cu alte genuri (muzică simfonică, worldmusic, folclor, rock, blues, salsa, hip-hop, flamenco etc.), precum și cu alte arte (fotografie, pictură, film, creație vestimentară). Parada Jazzului cu Drum Kitchen Berlin / ediție 2013 Music Pub, editie 2011 Iubit de publicul larg Sibiu Jazz Festival se adresează unui spectru larg de public atât din țară, cât și din străinătate: muzicieni, melomani, fani ai evenimentelor culturale de înaltă ținută artistică. Spectatori în medie: 39.000 persoane / ediție (indoor/outdoor). Public țintă urmărit -> tineri cu vârsta cuprinsă între 21 și 38 de ani (60%), -> public străin și experți, staff festival, artiști, critici, muzicieni (10%), -> public tradițional al Festivalului (30%).

SIBIU JAZZ FESTIVAL SIBIU JAZZ FESTIVAL 2017 – 47 de ani Festival SIBIU JAZZ: 18 – 21 mai 2017 •

4 zile de concerte în spații convenționale și neconvenționale, indoor și outdoor, jam sessions, spectacole stradale, workshop-uri și expoziții • peste 150 de artiști din 21 de țări, de pe mai multe continente Programul evenimentului va cuprinde un număr semnificativ de acțiuni culturale: • Romanian Jazz Meeting • Jazz for Kids – concerte educative și ateliere de creație pentru copii • lansări de carte, lansări de CD-uri • conferințe, seminarii și prelegeri • ateliere de creație pentru profesioniști și amatori • expoziții multimedia – fotografie, afișe, filme de arhivă Concurs internațional SIBIU JAZZ: 10 – 12 noiembrie 2017 • inițiat în 1979 – concurs dedicat tinerelor talente • eveniment transmis LIVE pe livestream.com, sibiujazz.ro și facebook.com/sibiujazz • vor fi acordate premii în valoare totală de 5.000 Euro • 77 de participanți din 15 țări

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *