STAR VOT LA GALA HOP!
6 September 2017
Teatrul Național Radiofonic – online. Ascultă AICI: Anna Karenina de Lev Tolstoi
7 September 2017

Shinkanzen a prins o asemenea viteză încât o să deraieze, la France Culture

Coproducţia în premieră Radio România şi France Culture, Shinkanzen a prins o asemenea viteză încât o să deraieze, se difuzează miercuri, 6 septembrie, de la ora 23(+2) de către France Culture în cadrul emisiunii Creation on air realizate de Irène Omélianenko. Publicul român poate asculta performance-ul în direct la adresa https://www.franceculture.fr/direct.

Premiera absolută a performance-ului sonor Shinkanzen a prins o asemenea viteză încât o să deraieze, a avut loc în cadrul ediţiei 2017 a Festivalului de teatru radifonic Grand Prix Nova, când a fost prezentat live de către artista sonoră Amandine Casadamont la Grădina Eden din Bucureşti în faţa publicului român.

Performance-ul realizat sunete înregistrate la Fukushima, este un jurnal ali evaluării situaţiei din teren pe care artista l-a dezvoltat în trei călătorii succesive în Japonia după dezastrul ecologic de la Fukushima (2014-2017). Amandine Casadamont îmbină într-un peisaj sonor complex sunete înregistrate în zonele recent redeschise după decontaminare cu cele ale protestelor antinucleare din faţa parlamentului japonez, cu discuri de vinil cu muzică tradiţională, sau de varieteu, alese şi cumpărate în cursul călătoriilor din Japonia.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *