Teatrul Apropo | PROGRAMUL LUNII FEBRUARIE
23 Ianuarie 2024, 08:52
Teatrul Apropo anunță programul de spectacole pentru luna februarie.
Plus o surpriză frumoasă: săptămâna 22 – 28 ianuarie este the Happy Week – săptămâna în care puteți cumpăra bilete la oricare dintre spectacolele din februarie, cu o reducere de 16%.
Pe alese:
Vineri, 2 februarie
Ora 19:30 – Inspir. Expir după un text de Ruxandra Simion
Cu: Silva Helena Schmidt, Iulia Verdeș
Regia: Lorena Zăbrăuțanu
Spectacolul tratează o temă sensibilă, dureroasă, dar despre care este absolut necesar să vorbim: violența existenței într-o societate egoistă, din cauza căreia noile generații sunt supuse unui stres continuu, amplificat de nesiguranță crescândă pe din ce în ce mai multe planuri: financiar, afectiv, al schimbărilor climatice.
Violența presiunii și a incertitudinii la care sunt supuse generația milenialilor și generația Z este factorul principal care duce la probleme de sănătate mintală. De aceea, dorim să vorbim despre o generație abuzată în modul cel mai subtil, prin impunerea de norme aproape imposibil de atins și prin inducerea ideii că nu ești niciodată suficient de bun, nu ai realizat încă destul, prin comparații constante cu ceilalți care au reușit mai bine și au mai mult succes.
BILETE pe iaBilet.ro, Eventbook.ro, mySTAGE.ro
Duminică, 4 februarie
Ora 19:00 - Dansul Morții de August Strindberg
Cu: Maria Costeschi, Răzvan Răduță, Mihai Niță, Tudor Morar
Regia: Radu Crăciun
Dintre toate infernurile, infernul iubirii este cel mai crunt. De asta și suferința din iubire se simte ca cel mai dezlănțuit iad. Condamnații se obișnuiesc cu un nivel de suferință pe care îl pot controla și îl numesc „fericire”. Apoi devin dependenți de suferință și încep să și-o provoace în mod artificial, în doze tot mai mari, într-un ritm din ce în ce mai alert și cu susținută determinare. Așa că avem o propunere: timp de 90 de minute puteți vedea o mică parte din Infern(ø): oamenii cântă, dansează, se iubesc și cel mai important, suferă. La nesfârșit.
Un spectacol muzical despre iadul conjugal.
Intrați pe proprie răspundere! O să vă placă! Ați fost avertizați!
Sâmbătă, 10 februarie
Ora 19:00 - What is love? Baby don’t hurt me...
Concept: Alina Tofan
Cu: Alina Tofan, Răzvan Omotă
Recomandare vârstă: 12+
Un spectacol despre nevoia de definire a iubirii. Fiecare scenă prezintă relația unui cuplu și felul în care cei doi se raportează la iubire, uneori, dornici să o trăiască cum simt, alteori, influențați de societate.
Așadar, ce este, cu adevărat, iubire, într-o lume aflată mereu în mișcare, ce este iubirea când este doar simțită, dar nu se încadrează în nimic din ce te-au învățat ceilalți că e?
Miercuri, 14 februarie
Ora 19:30 - Cum să NU furi mireasa de Radu Popescu
Cu: Teodora Daiana Păcurar, Iuliana Danciu, Teodor Ghiță, Cătălin Nicolau
Regia: Radu Popescu
Spectacolul spune povestea unei tinere femei puse în situația de a alege între siguranța oferită de un coleg de serviciu și romantismul relației cu un fermecător alpinist.
”Cum să NU furi mireasa” este un spectacol actual despre dragoste și riscuri, despre alegeri și asumarea lor, despre modul în care amintirile ne modifică percepția asupra lumii și asupra persoanelor de lângă noi. Dar și despre ritualul contemporan al nunții, cu toată combinația sa de tradiție, fițe moderne, lux, bucurie și ipocrizie, sărbătoare și măștile sociale pe care le purtăm.
Duminică, 18 februarie
Ora 19:00 – Viața e minunată! de Dorin Eugen Ionescu
Cu: Luiza Ghindă, Dorin Eugen Ionescu, Valentin Nelepcu, Alexandru Radu
Regia: Dorin Eugen Ionescu
Rachel si David sunt un celebru cuplu de la Hollywood. Relația lor este exploatată la maxim și extinsă cu personajele pe care le joacă în diverse filme. Nimic nu va mai fi la fel în momentul în care cei doi sunt în pragul divorțului. Despărțirea lor va evolua pe platoul de filmare, viața devenind film și filmul viață. În același timp oamenii care sunt în jurul lor, de la regizor până la producător și de la asistent până la contabil au un cuvânt de spus, fiecare încercând să profite cumva de pe urma acestui cuplu ce este ca o mină de aur.
Joi, 22 februarie
Ora 19:30 - Insecte de Karel și Josef Čapek, Victor Pelevin
Cu: Theo Costache, Maria Costeschi, Maria Grosu, Mihai Niță, Gabriela Porumbacu, Răzvan Răduță
Regia: Radu Crăciun
Spectacolul „Insecte” aduce laolaltă elemente ale fabulei, satirei sociale și a naturalismului grotesc pe care le prezintă, de altfel extrem de fidel cu textul dramaturgic al lui Čapek, cu inserții din „Viața insectelor” de Victor Pelevin, sub forma unui cabaret noir.
Tineri care nu știu încotro se îndreaptă sau cine sunt, care scriu poezii și își caută iubirea, elite economice care, ghidate de instinctul supraviețuirii, devorează resursele vitale într-un ritm alarmant, dar această cursă a supraviețuirii pune sub semnul întrebării supraviețuirea propriilor urmași. O lume unde războiul distruge echilibrul fragil al vieților și așa precare și prinse în lupta supraviețuirii cotidiene.
Vineri, 23 februarie
Ora 19:30 – Fake News de George Rotaru
Cu: Alexandra Stroe, Beatrice Rubică și George Rotaru
Text & Mise-en-scene: George Rotaru
Recomandare vârstă: 14+
Ideea acestui spectacol s-a născut din conștientizarea acută a unui paradox: lumea actuală, obsedată până la limita absurdului de comunicare, se confruntă cu o... criză a comunicării.
Suntem asaltați, la fiecare pas, de mesaje care încearcă să ne convingă și să ne transforme în susținători ai unor puncte de vedere oportuniste, interesate de obținerea capitalului politic, religios sau de altă natură. Iar în societatea actuală aceste „instrumente” au devenit mai eficiente și mai puternice decât utilizarea forței.
Fake News este o comedie care ne rupe de cotidian, aducându-ne în față chiar cotidianul, într-o formă amuzantă, care ne permite detașarea dar și reflecția.
Sâmbătă, 24 februarie
Ora 19:00 – 404 LOVE după Arthur Schnitzler
Cu: Ana Turoș și Teodor Ghiță
Adaptarea și regia: Ana Turoș și Teodor Ghiță
Recomandare vârstă: 16+
Adaptare după La Ronde, piesa celebră a lui Arthur Schnitzler care a scandalizat societatea vieneză la începutul secolului 20.
Șase personaje din diferite clase sociale formează șase cupluri în Bucureștiul zilelor noastre. Situații comice alternează cu cele dramatice, într-o goană după adrenalină, plăcere, confirmări individuale sau ieșirea din banalitatea cotidiană. La baza spectacolului se află nevoia de intimitate și conexiune cu celălalt. Șase personaje în căutarea... 404 Love Not Found.
Duminică, 25 februarie
Ora 19:00 - Trebuie să vorbim
Cu: Teodora Tudose, Andrei Cristea
Concept și coregrafie: Teodora Tudose
Despre comunicarea în cuplu. Despre acele lucruri mărunte, despre tandrețe, despre dezamăgire, despre ironie, comic, absurd, realitate.
„Trebuie să vorbim” este un spectacol în care textul și mișcarea se îmbină, expunând spectatorul la conflictele apărute în urma nevoii de afecțiune a partenerilor.
Joi, 29 februarie
Ora 19:30 – Tot aici, anul viitor de Bernard Slade
Cu: Raluca Botez, Cosmin Crețu
Regia: Cosmin Crețu
Recomandare vârstă: 16+
Cum ar fi dacă te-ai întâlni cu iubirea vieții tale doar o dată în fiecare an – în aceeași zi a anului, în același loc? Cum ai gestiona această „lună de miere", întinsă pe durata a 30 de ani? Ai întâlni acolo același om sau unul cu o personalitate și moravuri diferite?
Pentru a avea un răspuns la aceste întrebări, transportați-vă în povestea lui Dorris și a lui George, într-una dintre cele mai populare comedii romantice americane, singura montare din București la momentul actual.
Reducere 50% pentru elevi, studenți și pensionari: doi elevi, studenți sau pensionari pot intra la spectacolele Teatrului Apropo achiziționând un singur bilet. După achiziționarea biletului online, este necesară trimiterea unui mesaj de informare la e-mail: comunicare@teatrulapropo.ro, pentru ca teatrul să rețină în sală și cel de-al doilea loc.