Reconnecting… Începe ediția a 8-a a Super, festivalul de filme și artă făcute de adolescenți!
26 August 2020, 12:32
De pe 31 august pe 6 septembrie, în București, vă așteptăm la proiecții, concerte, spectacole de teatru, o expoziție și lectură de poezie la Super 8!
Anul acesta a trebuit să amânăm Super din cauza pandemiei, însă festivalul continuă și am considerat că e important ca proiecțiile să se țină în format fizic.
Respectând distanțarea socială, vrem să ne reconectăm: să vedem filme făcute de adolescenți, să discutăm fotografiile și grafica de la expoziție, să ascultăm împreună lectura de poezie și să recreem comunitatea Super, de adolescenți care fac film, literatură, arte plastice, muzică și teatru. De aceea, festivalul se va desfășura în aer liber, cu respectarea normelor de protecție:
Super8 | Deschiderea Festivalului: Concert și proiecție
Luni, 31 august: de la ora 18:30, la Spațiul M60, începe Super8 cu un concert cu artiști adolescenți și prima proiecție de filme în competiție (calupul Cocktail Nonalcoolic).
Super8 | Teatru: Douăzeci de Acting Up & Proiecție
Marți, 1 septembrie: de la 18:30, la Mercato Kultur, Super8 continuă cu un spectacol de teatru (Douăzeci de Acting Up) și a doua proiecție de filme în competiție (calupurile Distanța dintre mine și noi și Creație/Artă).
Miercuri, 2 septembrie: de la 18:30 la Rezidența BRD Scena9, Super8 continuă cu o lectură de poezie și o proiecție de videopoeme.
Super8 | Exterior: Expoziție și Proiecție
Joi, 3 septembrie: de la 18:00, la Spațiul M60, continuă Super8 cu Expoziția Super 2020: Exterior și cu încă o proiecție de filme în competiție (calupul Inside/Outside).
Super8 | Proiecție: Politicized Existence
Vineri, 4 septembrie: de la 20:00 la Cinema Muzeul Țăranului are loc proiecția filmelor de competiție din calupurile Te provoc să mă înțelegi și Politicised Existence.
Super8 | Proiecție: Între Patru Pereți și Workshop Friends
Sâmbătă, 5 septembrie: de la 20:00, la Spațiul M60, Super8 continuă cu proiecția a două calupuri non-competiționale: Între Patru Pereți și Workshop Friends, urmate de un Q&A cu regizorii.
Super8 | Gala de închidere și Proiecție
Duminică, 6 septembrie: de la 19:30, la Spațiul M60, Super8 se termină cu gala de închidere și proiecția a două calupuri non-competiționale: Atelierele Super și Festival Friends, urmate de un Q&A cu regizorii.
Programul complet și detalii pe site: https://www.superfestival.ro/evenimente/
Accesul la evenimente se face gratuit, exclusiv pe bază de rezervare făcută online, cu excepția evenimentului de joi, de la Cinema Muzeul Țăranului, unde va fi necesară achiziționarea biletului. O parte din evenimente vor fi difuzate live pe pagina noastră de facebook. Link pentru rezervări și bilete: https://eventbook.ro/festival/super
Evenimentele vor respecta normele sanitare și regulile de distanțare socială. Accesul se va face exclusiv cu măști de protecție (disponibile și de vânzare), care vor fi purtate pe toată durata evenimentului. Tuturor participanților li se va lua temperatura la intrare, și nu va fi permis accesul persoanelor cu simptome de răceală respiratorie. Locurile la proiecție vor fi așezate pentru a respecta distanțarea socială.
Grafica afișului realizată de: Alex Petrican, Andrei Pacea, Ada Stan, Beniamin Visarion.
Super organizează evenimente și workshop-uri tot timpul anului, amplificând vocile adolescenților, încurajându-i să-și urmeze pasiunile și să creeze artă. Super înseamnă mai mult decât o săptămâna de festival.
Printre proiectele de anul acesta se numără: workshop-ul de film Super; un program extensiv de educație cinematografică, organizat alături de You.The Youth Project și One World România; atelierul de film politic Ce ne facem cu revoluția?; un atelier de film queer organizat alături de festivalul ART200; atelierul de poezie; atelierul de fotografie; atelierul de scriere creativă; programul Super Pitch, organizat împreună cu British Council România, care urmărește finanțarea proiectelor propuse de tineri regizori. Înainte de pandemie, ambasadorii Super au creat zeci de evenimente în România și în Republica Moldova, reprezentând festivalul și încurajând adolescenții să facă artă. Anul acesta Super a ajuns în 18 orașe, și anume: Bacău, Botoșani, Brașov, Buzău, Chișinău, Cluj-Napoca, Constanța, Craiova, Drochia, Focșani, Iași, Oradea, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Târgoviște, Târgu-Jiu, și Vaslui.
Urmărește-ne pe facebook și instagram!
Susține Super prin Patreon!
-
Proiect cultural co-finanțat de AFCN.
Sponsor Principal: Kaufland.
Locații partenere: Spațiul M60, Rezidența BRD Scena9, Cinema Muzeul Țăranului, Muzeul Țăranului Român, Mercato Kultur.
Premiile festivalului: British Council România, Dispozitiv Books, Scena9, Black Button Books, Isopatrusute, MozaiQ, Kinoscope, OMG Publishing, Student Consulting, Rags and Riches, Fundația Calea Victoriei.
Parteneri instituționali: Inspectoratul Școlar București, British Council România, Arhiva Națională de Filme, Centrul Ceh, Muzeul Național de Artă Contemporană.
Organizații partenere: YOU, The Youth Project, Asociația Accept, MozaiQ, Asociația de dezvoltare a filmului românesc, Mai Mult Verde, Funky Citizens, Asociația Vira.
Parteneri: Gura Mare, B23, Cinehub Tonitza, ID Fest, Bucharest International Dance Film Festival, Film mai aproape, Plant Village, One World România, Cărturești, Vira Films, The Institute, F-Sides Cineclub, Apollo111 Teatrul.
Parteneri media: Samizdat, Modernism.ro, Revista Echinox, Films in Frame, Decât o Revistă, Film Menu, Movienews.ro, Radio România Cultural, Versus, Școala9, Perspektiva, Cinepub.ro, Scena9, All About Romanian Cinema, CUTRA, Liternet.ro, Dissolved Magazine, filme-carti.ro, Cinefilia.
Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.