Premieră și început de stagiune la MiniREACTOR
03 Octombrie 2020, 11:33
Textul câștigător al concursului de piese din prima parte a anului iese la public sub formă de spectacol.
La finalul lunii februarie, MiniREACTOR anunța cei șapte finaliști ai concursului START. Dramaturgie pentru copii, precum și textul câștigător, Fereastra care n-avea somn de Selma Dragoș. Cele șapte texte au fost publicate într-un volum online care poate fi citit gratuit pe site-ul editura.liternet.ro, iar premiera va avea loc în 15 octombrie de la ora 18, în montarea regizorului Dragoș Alexandru Mușoiu. Vor urma alte două reprezentații sâmbătă, 16 octombrie, de la orele 11 și 12:30.
Fereastra care n-avea somn spune povestea lui Ruxi, care, în noaptea dinainte de a împlini 7 ani, se gândește dacă să facă sau nu acest pas. Cum să faci să împlinești șapte ani, dar să ai voie în continuare să faci tot ce face un copil de 2, de 3, de 5 ani? Împreună cu prietena ei secretă, Ruxi află marele secret al adulților și cum să aibă oricâți ani dorește. Spectacolul îi are în distribuție pe Oana Mardare, Paula Maria Seichei, Bianco Erdei, Andreea Ajtai, scenografia fiind semnată de Lucia Mărneanu, iar muzica de Magor Bocsárdi. Spectacolul are o durată de 50 de minute și este recomandat copiilor cu vârste peste cinci ani.
Cât premiera e încă în pregătire, un alt spectacol îndrăgit al MiniREACTOR, Forme, dedicat copiilor cu vârste peste doi ani, se va ocupa să își țină publicul antrenat și curios, în zilele de 2 octombrie de la ora 18 și în 3 octombrie de la orele 11 și 12:30. Regizat de Delia Gavlițchi pe un scenariu de Lorena Copil, Forme este un spectacol non-verbal, ludic și comic despre viața neștiută a formelor de bază, ocazie pentru copii să se împrietenească cu pătrate, cercuri sau triunghiuri și chiar să învețe să le deosebească. Mânuitorii formelor jucăușe vor fi Andreea Ajtai, Alina Mișoc și George Sfetcu.
Evenimentele fac parte din proiectul cultural START. Dramaturgie pentru copii, co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.
----------------------------
Mai multe detalii despre programul Mini Reactor puteți găsi pe pagina noastră de facebook - https://www.facebook.com/mini.reactor sau pe site-ul www.reactor-cluj.com.