Macaz – Teatru Coop. deschide stagiunea de teatru politic
04 Septembrie 2018, 08:52
Stagiunea 2018/2019 a spațiului Macaz –Teatru Coop. se deschide la începutul lunii septembrie cu două evenimente.
Spectacolul „TABU” (producție a Asociației CARUSEL în parteneriat cu MACAZ - Teatru Coop) va avea loc
sâmbătă, 8 septembrie 2018 şi duminică, 9 septembrie 2018, de la ora 19,
la Macaz - Bar Teatru Coop. (Calea Moşilor 106, București).
Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile. Rezervările se pot face la următoarea adresă: https://goo.gl/forms/ad1WIbOc2Bh1Ezrg2.
Spectacolul „TABU” ficționalizează, pornind de la o documentare aplicată, povestea lui Nicol și aGianinei, două femei din București care practică sexul comercial stradal. Spectacolul își propunesă nuanțeze, completeze și contrazică percepții uzuale despre „prostituție” și să transmităfragmente din viețile personale, atât din familie, cât și de la muncă, ale celor două eroineprincipale. Care sunt condițiile de muncă într-un domeniu considerat ilegal și, de aceea, completnereglementat? Cum se negociază prețurile, concurența și relațiile cu clienții? Există vreometodă de protecție a muncii sau vreo plasă socială? Cum ajung și cum aleg diverse persoanesă practice sex comercial? Și cum le influențează munca relațiile cu partenerii, relațiile cu copiiiși viața de zi cu zi? Toate acestea sunt întrebări pe care spectacolul le chestionează.
Echipa spectacolului „TABU” este formată din Paul Dunca, Alexandru Fifea, Alice Monica Marinescu, Ruxandra Maniu, Zita Moldovan, Cristina Oprea, Alexandru Potocean, David Schwartz, Marian Ursan și Iulia Vaida.
Al doilea eveniment este spectacolul invitat „Blocați în trecere” (o producție Reactor de creație și experimentdin Cluj-Napoca), care va fi prezentat
miercuri, 12 septembrie 2018, de la ora 19,
la Macaz - Bar Teatru Coop. (Calea Moşilor 106, București).
Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.
„Blocați în trecere” face parte din Programul „Fresh Start”, un program de rezidențe adresat tinerilor absolvenți de teatru, organizat de către spațiul Reactor de creație și experiment Cluj-Napoca. Pornind de la o serie de întrebari despre sine și de la diverse provocări lansate actorilor prin improvizații, spectacolul își propune să abstractizeze angoasele, vulnerabilitățile, frustrările și temerile care ne modifică inevitabil experiențele personale. Totodată, spectacolul explorează și deconstruiește spațiul obscur în care conviețuiesc aceste frici și urmărește felul în care noi le traversăm pentru a ne cunoaște și în ultimă instanță (re)cunoaște fragilitatea.
Regia spectacolului este semnată Irina Crăiță-Mândră, iar dramaturgia de Bianca Trifan. Coregrafia este creația Cameliei Neagoe, muzica este compusă de Dan Cristian Ioniță, iar distribuția îi cuprinde pe actorii Irina Sibef, Grațiela Bădescu, Andrei Han. Mentorul acestui proiect este Sinkó Ferenc. Proiectul este co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național și Primăria și Consiliul Local Cluj-Napoca.