„Dușmănie v.2.0”, unul dintre cele mai apreciate spectacole Teatrelli, scris și regizat de Gabriel Sandu, se joacă în cadrul ONE WORLD ROMÂNIA pe 17 și 18 mai
13 Mai 2022, 17:03
Noi reprezentații ale uneia dintre cele mai apreciate producții creart/Teatrelli, „Dușmănie 2.0”, text și regie: Gabriel Sandu, un spectacol interdisciplinar care aduce în prim-plan teme legate de etica și procesul de creație a unui film documentar, au loc în cadrul festivalului de film One World România pe 17 și 18 mai, la Teatrelli (Piața Lahovari, Nr.7), prețul unui bilet fiind de 43,8 de lei.
„Dușmanie v.2.0. E ceva vindecător în a le da oamenilor un obiect al urii lor”, scris și regizat de Gabriel Sandu, este un spectacol interdisciplinar, cu o puternică componentă video, care chestionează cât este adevăr și cât este ficțiune în genul de film documentar și explorează ce se întâmplă la nivel individual atunci când poveștile complicate sunt prezentate public într-o manieră simplificată sau chiar manipulatoare. Reprezentațiile programate în cadrul festivalului de film documentarOne World România, ediția a 15-a,sunt programate în zilel 17 și 18 mai, cu începere de la ora 19.00. Bilete pot fi achiziționate prin Eventbook, prețul unui bilet fiind de 43,8 lei. Spectacolul se joacă la Teatrelli (Piața Lahovari, Nr.7).
Producția aduce în prim plan trei personaje contradictorii, legate între ele de un trecut traumatic: Ioana (Mihaela Teleoacă), membră a fostei securități, logopedul lui Nicolae Ceaușescu și omul din spatele rostirii discursurilor dictatorului, care ajunge să devină personaj principal al unui film documentar semnat de Alina (Oana Pușcatu). Între cele două se află Andrei (Alex Mirea), nepotul Ioanei, un tânăr plin de talent artistic, însă marcat de un parcurs anti-social și de singurătate, fiind crescut exclusiv de către bunica sa. Totul ia o turnură neașteptată când filmul documentar realizat de Alina câștigă un premiu important. În urma vizibilității și atenției pe care evenimentul o generează, viața celor trei personaje se schimbă definitiv, iar publicului i se dezvăluie trecutul traumatic care le leagă.
One World România (OWR) este primul festival de film documentar din București și unicul dedicat drepturilor omului din România. Ce-a de-a 15-a ediție a festivalului are loc în perioada 13-22 mai și se va concentra asupra noțiunii de ecologie aplicată nu doar la mediul înconjurător, ci și la mintea și trupul uman.
„Iubesc filmele documentare și merg de mulți ani la festivalurile de profil. Într-un astfel de festival, acum câțiva ani, mi-a venit ideea unui spectacol despre o documentaristă și etica de a face un astfel film, despre dinamicile de putere dintre cel care reprezintă și cel reprezentat. La unul dintre evenimentele premergătoare One World România, un festival la care văd cât se poate de multe filme în fiecare an, m-a străfulgerat gândul: ce public mai bun să arăți un spectacol despre o documentaristă și procesul de creație a unui documentar decât acela de la OWR15? Mă bucură că jucăm în cadrul unui festival pe care-l apreciez mult și sper ca iubitorii de film să vină la reprezentațiile noastre”, a declarat pentru presă regizorul Gabriel Sandu.
Spectacolul „Dușmanie v.2.0. E ceva vindecător în a le da oamenilor un obiect al urii lor” este, de asemenea, selectat în cadrul prestigisoului Festival Internațional de Teatru de la Sibiu (FITS),unde va fi prezentat pe 28 iunie, informații complete și bilete fiind disponibile la acest link.
Dușmănie v.2.0. E ceva vindecător în a le da oamenilor un obiect al urii lor
Text și regie: Gabriel Sandu
Cu: Mihaela Teleoacă, Oana Pușcatu, Alex Mirea
Video: Ana Cârlan
Decor: Raluca Alexandrescu
Muzică: Xenti Runceanu
Light design: Ștefan Vasilescu
Despre Teatrelli
Teatrelli este un proiect al Centrului de Creație, Artă și Tradiție al Municipiului București - creart. Ca spațiu cultural alternativ dedicat artelor spectacolului, Teatrelli se dezvoltă, din punct de vedere al strategiei curatoriale, într-un laborator artistic cu public, axat pe producții inovatoare de teatru și dans, serii de performance-uri work in progress, precum și de dialoguri culturale. Structura modulară a sălii permite ca fiecare nou spectacol să modifice set-up-ul spațiului, invitând publicul să descopere noi modalități de a experimenta și a recepta teatrul.
www.teatrelli.com / https://www.facebook.com/teatrelli /www.instagram.com/teatrelli/