AUDIO. TEATRU RADIOFONIC PENTRU COPII. Răzbunarea Kriemhildei - Epopee germană
22 Mai 2020, 05:56
Mitologia
nordica, adunata in cel mai frumos poem medieval pastrat pana astazi, in”
Cantecul Nibelungilor” reprezinta nu numai o permanenta sursa de inspiratie
pentru literatura, productii scenice, radiofonice si film, dar constituie si o sursa istorica importanta. In a doua parte a povestii se atesta existenta
romanilor la nord de Dunare, pe teritoriul fostei Dacii, inainte de venirea
hunilor si apoi a ungurilor(sec.V si X) prin faptul ca la nunta regelui Attila
cu printesa Grimhilde este invitat si ducele roman Ramuc (Roman) din
Wallachenland (Tara Valahilor) insotit de 700 de invitati romani.
Curajosul proiect al regizorului Attila Vizauer, cu un scenariu semnat de Sanda si Vasile Socoliuc, insotit de o echipa exceptionala de actori, realizeaza prin cele doua spectacole radiofonice, “Siegfried si Kriemhilde” si “Razbunarea Kriemhildei”, nu doar o poveste despre ciocnirea fortelor modelatoare, iubire si ura, lupta si sacrificiu, chibzuinta si nepasare, tradare si credinta, ci o epopee a fiecarei fiinte umane in parte si a tuturor impreuna, catre o lume de inceput pe care o putem schimba cu puterea mintii, construind si inventand in permanenta.
Scenariu radiofonic de Sanda şi Vasile Socoliuc după epopeea germană Cântecul Nibelungilor (partea a II-a). Regia artistică: Attila Vizauer. În distribuţie: Medeea Marinescu, Mircea Albulescu, Mihai Constantin, Vlad Ivanov, Pavel Bartoş, Doru Ana, Dan Tudor, Delia Nartea, Anne Marie Ziegler, Sorin Gheorghiu, Orodel Olaru, Ionuţ Kivu. Redactor şi producător: Sanda Socoliuc. Regia de montaj: Monica Wilhelm. Regia de studio: Milica Creiniceanu. Regia muzicală: Patricia Prundea. Regia tehnică: ing. Iulian Iancu. Înregistrare din 2006.
http://www.eteatru.ro/#art/razbunarea-kriemhildei-epopee-germana/1723321