100 de regizori din 100 de țări au fost implicați în Hektomeron, un proiect unic în lume
20 Aprilie 2021, 11:22
Decameronul, scris de Giovanni Boccaccio acum mai bine de 650 de ani, a fost sursa de inspirație a Hektomeron-ului care a prezentat cele 100 de povești ale autorului într-un moment în care izolarea, teama și moartea sunt prezente în lumea de acum, așa cum au fost prezente și în Florența anilor în care Decameronul a fost scris.
Marius Manole joacă pentru prima dată pe scena Teatrului Național “Marin Sorescu” din Craiova, într-un performance inedit în regia lui Radu Afrim. Cu acest one-man show, cei doi vor încheia seria celor 100 de episoade ale Hektomeron-ului, un amplu proiect teatral urmărit online de spectatorii din întreaga lume. Evenimentul se va desfășura sâmbătă, 24 aprilie 2021, ora 21:30 și va putea fi urmărit online, gratuit, pe www.hektomeron.com.
Hektomeron a debutat la jumătatea lunii ianuarie a acestui an și a fost urmărit online de mai bine de o jumătate de milion de spectatori din 147 de țări. În fiecare zi, de la debutul proiectului, pe website-ul dedicat proiectului s-a transmis în regim de live streaming din Sala “I.D. Sîrbu” a Teatrului Național “Marin Sorescu” din Craiova câte o poveste din cele 100 ale Decameronului lui Boccaccio, fiecare fiind regizată de un artist dintr-o țară diferită. 100 de regizori din 100 de țări au fost implicați în acest proiect grandios, unic în lume.
Marius Manole și Radu Afrim sunt artiștii români care vor încheia, așadar, seria celor 100 de episoade ale Hektomeron-ului, cei doi pregătind episodul cu numărul 100: ziua 10, povestea 10, din Decameron-ul lui Boccaccio. De-a lungul timpului, cei doi artiști au avut o colaborare prolifică, au lucrat împreună nu mai puțin de opt spectacole, toate relevante în peisajul teatral.
Toate episoadele se pot urmări gratuit, pe website-ul www.hektomeron.com. Vizionarea se poate face de pe laptop, PC, telefon mobil, tabletă și nu este necesar un cont de acces. Producător: Teatrul Național “Marin Sorescu” din Craiova.
Cu o viziune contemporană, Naționalul craiovean abordează perspectivele prezente și viitoare, adresându-se unui spectru din ce în ce mai larg de public, în conformitate cu provocările actuale. https://tncms.ro, https://www.facebook.com/tncms.oficial, kttps://www.instagram.com/teatrul_national_craiova.