Știința 360: ”În cazul în care o persoană contaminată sau infectată cu SarsCoV-2 atinge un produs ambalat, virusul nu penetrează ambalajul”
28 Septembrie 2020, 14:55
”În
cazul în care o persoană contaminată sau infectată cu SarsCoV-2 atinge
un produs ambalat, virusul nu penetrează ambalajul” - aceasta este
principala concluzie a Studiului
privind riscurile și căile de transmitere și contaminare cu virusul
SARS-CoV 2 prin intermediul unor produse de panificație preambalate și
formularea unor propuneri de soluții, măsuri și tehnologii noi și
emergente pentru prevenirea transmiterii virusului în comunități (https://unibuc.ro/produsele-ambalate-imune-la-sarscov-2-virusul-nu-penetreaza-ambalajul-arata-rezultatele-unui-studiu-coordonat-de-centrul-3nanosae-din-cadrul-ub/)
Studiul a fost realizat în cadrul unui consorțiu interdisciplinar de cercetători coordonat de Centrul 3NANOSAE din cadrul Universității din București, consorțiu din care mai fac parte Institutul de Virusologie ”Ștefan S. Nicolau” al Academiei Române și Institutul de Boli Infecțioase ”Prof.dr.Matei Balș” din București.
La Știința 360 - prima parte a interviului realizat cu Dr. Liliana Preoțescu, medic primar boli infecțioase la Institutul de Boli Infecțioase ”Prof.dr.Matei Balș” din București, prof.univ.dr.fiz. Ioan Stamatin, coordonatorul Centrului 3NANOSAE și prof.univ.dr.ing. Eden Mamut, specialist în cadrul centrului.
Știința 360 - 29 septembrie 2020
Știința 360 - 30 septembrie 2020