Știința 360 - 4 martie 2021 - 44 de ani de la cutremurul din 4 martie 1977
04 Martie 2021, 09:30
În termeni de consecințe, riscul seismic este cel mai grav risc ce poate afecta România! - prof.univ.dr.ing Radu Văcăreanu, rectorul Universității Tehnice de Construcții București
Astăzi, la 44 de ani de la cutremurul din 4 martie 1977, Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INFP), alături de Universitatea Tehnică de Construcții București(UTCB) și Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare în Construcții, Urbanism și Dezvoltare Teritorială Durabilă (URBAN-INCERC) organizează evenimentul intitulat „Întrebările tale despre cutremure pot primi un răspuns”.
http://www.infp.ro/index.php?i=nws&id=30
Pe durata întregii zile, cei interesați vor putea urmări, sub formă de materiale video încărcate pe canalul de YouTube și pe pagina de Facebook a acestui eveniment, răspunsuri la diversele întrebări pe care le avem despre cutremure, o mare parte dintre acestea fiind răspunsuri la întrebările trimise specialistilor celor trei instituții organizatoare.
Detalii aici https://www.facebook.com/events/427101151942400/- și aici http://www.infp.ro/index.php?i=nws&id=30
Riscul seismic este foarte democratic! În termeni de consecințe, riscul seismic este cel mai grav risc ce poate afecta România!, spune prof.univ.dr.ing Radu Văcăreanu, rectorul Universității Tehnice de Construcții București, de aceea este cu atât mai binevenit evenimentul de astăzi, pentru că cei interesați vor putea primi răspunsuri ”din surse avizate, de la cercetători din domeniul seismologiei, de la Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INFP) dar și de la cercetătorii și inginerii de la Universitatea Tehnică de Construcții București (UTCB) și Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare în Construcții, Urbanism și Dezvoltare Teritorială Durabilă (URBAN-INCERC)”, spune Dragoș Toma Dănilă, dr. geografie, cercetător la Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INFP), inițiator al evenimentului, într-un interviu acordat pentru Știința 360 de astăzi, la Radio România Cultural și pe www.radioromaniacultural.ro.