Dimensiunea științifică a artei: Floriama Cândea - Lucrarea IMplant tranzitează limitele între specii, hibrizi între lumea vegetală și cea animală dar și între plante și instalații electronice
10 Iunie 2021, 08:06
O lume hibridă, în care plantele conțin celule animale, acvarii cu instalații sintetice, care imită mișcarea fluidă a plantelor.
O lume onirică imaginată de Floriama Cândea, bioartist, unul dintre cei 4 artiști care au luat parte la rezidențele artistice în institute de cercetare Fusion AIR 2021.
Floriama a colaborat cu cercetătorii de la Institutul Național De Cercetare Dezvoltare pentru Fizica Materialelor pentru lucrarea ei IMplant.
Vineri 11 si sâmbătă 12 iunie este vernisajul, înainte să ne povestești ce vom vedea te rog sa ne spui despre conceptul lucrării, ce este IMplant, un joc de cuvinte în ultimă instanță.
Rezultatele acestor experimente și lucrarea IMplant, vor fi expuse în perioada 11 iunie 3 iulie, în cadrul expoziției Fusion AIR - Structuri convertibile, la Galeria /SAC @ MALMAISON, din calea Plevnei nr 137C, etajul 2.
***
Proiectul Fusion AIR - rezidențe artistice în institute de cercetare a adus împreună 4 artiști și cercetători din 4 institute de cercetare, care au lucrat și experimentat împreună rezultând 4 lucrări de tip instalație. Cei 4 artiști sunt: Aura Bălănescu, Ciprian Ciuclea, Floriama Cândea și Peter Gate. Ei au colaborat cu cercetători de la Institutul Național de Cercetare Dezvoltare pentru Textile și Pielărie, Institutul de Științe Spațiale, Institutul Național de Cercetare Dezvoltare pentru Fizica Laserilor, Plasmei și Radiației și Institutul Național de Cercetare Dezvoltare pentru Fizica Materialelor.
Fusion AIR - rezidențe artistice in institute de cercetare este organizat de asociația Qolony și co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.
Interviuri cu Floriama Cândea, bioartist și drd. Mihaela Bunea, cercetătoare la Institutul Național de Cercetare Dezvoltare pentru Fizica Materialelor.
Realizator Mihaela Ghiță
Credit Foto: structura unei frunze, imagine la microscopul electronic realizată de Melania Onea.