Dimensiunea științifică a artei: Andreia Petcu - O persoană învaţă cel mai bine o tematică atunci când o predă ep. 3
03 Noiembrie 2021, 08:44
”Totul pornește de la o poveste și un muzeu. Identificăm în poveste elementele care se regăsesc în muzeu, iar apoi o serie de activități STEM&C care contribuie la aprofundarea temelor prezente în programele școlare.” povestește Andreia Petcu inițiatoarea proiectului Domnul STIMescu la muzeu.
Programul se adresează educatorilor și invățătprilor din clasele primare, se desfășoară în parteneriat cu 4 muzee din București
și se bazează pe 5 activități distincte desfășurate cu cele peste 100 de cadre didactice inscrise în acest program:
1. Prezentarea unei cărți;
2. Stabilirea legăturii cu un obiect de patrimoniu (prin întrebări orientate, se stabilește o legătură de o anumită natură - loc, timp, natură etc)
3. Prezentarea obiectului de patrimoniu;
4. Stabilirea legăturii cu o anumita temă din domeniul științei (de exemplu rezistența unui pod, funcționarea morilor de vânt sau de apă, formarea norilor etc)
5. Prezentarea și realizarea un experiment științific.
Programul Domnul STIMescu la muzeu este organizat de Asociația Learning by Teaching, în parteneriat cu Muzeul Municipiului București și Muzeul Național al Hărților și Cărții Vechi, propune desfășurarea unor ateliere didactice integrate online, destinate cadrelor didactice (din învățământul preșcolar și primar), cadre didactice care fac parte din zone cu acces limitat la cultură (în special din mediul rural).
Proiectul Dl. STIMescula muzeu este co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național
https://www.youtube.com/channel/UCfGyPqEzobKDnjjNtDT4y8g
Foto din arhiva Asociației Learning by Teaching
Interviu cu Andreia Petcu, ecolog, profesor, inițiatoarea proiectului Dl. STIMescu la muzeu, co-fondatoare a Asociației Learning by Teaching
Realizator Mihaela Ghiță