„Cu mic, cu mare… prin Univers” sau, altfel spus, târgul de educație și știință de pe Platforma Măgurele!
21 Noiembrie 2018, 17:44
În perioada 23-25 noiembrie 2018, Universitatea din București, în parteneriat cu Institutul Național de Fizică și Inginerie Nucleară „Horia Hulubei” (IFIN-HH), alături de Asociația Studenților Fizicieni (ASF), Măgurele Science Park (MSP) și Institutul de Științe Spațiale (ISS), organizează târgul de educație și știință „Cu mic, cu mare… prin Univers”. Conferința TEDxCERN@IFIN-HH încheie seria evenimentelor incluse în programul târgului de educație și știință „Cu mic, cu mare… prin Univers”.
Adresat cu precădere elevilor, studenților și tinerilor absolvenți, târgul de educație și știință este deschis participării publicului larg, invitat să participe la evenimentele care vor avea loc pe Platforma de Fizică din orașul Măgurele.
Astfel, vineri, 23 noiembrie 2018, persoanele interesate vor avea ocazia să viziteze laboratoarele de cercetare ale institutelor de fizică partenere, iar sâmbătă, 24 noiembrie, începând cu ora 10:00, cei dornici să descopere universul în care trăim sunt așteptați la sediul Facultății de Fizică a Universității din București din orașul Măgurele.
Duminică, 25 noiembrie 2018, Universitatea din București, în parteneriat cu institutele de pe Platforma Măgurele, organizează conferința TEDxCERN@IFIN-HH
Detalii - în interviul telefonic realizat de Corina Negrea și Dan Manolache cu dl. Bogdan Popovici, doctor în Fizică, cercetător științific gr. III, angajat de 13 ani la IFIN-HH, unde și-a desfășurat ”cea mai mare parte a activității în colaboraea LHCb de la CERN, Geneva și unde a participat în diferite etape la realizarea experimentului și analiza datelor. Tema de cercetare a constat în măsurarea ratelor de dezintegrare ale particulelor care conțin cuarcul „b” (beauty) și diferențele dintre materie și antimaterie la aceste tiouri de dezintegrări.
Din 2013 am inițiat, organizat colaborat la o serie de evenimente de comunicare a științei și cercetării în cadrul IFIN și în Universitatea din București. Amintesc Școala de vară de știință și tehnologie de la Măgurele (2018), Conferința Națională a Comunității „Educație pentru Știință” (2015, 2017), TEDxCERN@IFIN-HH (2013, 2015, 2016, 2018), „Cu mic, cu mare ... prin Univers” (2018), Noaptea Cercetătorilor (2018) și alte proiecte educaționale în parteneriate. ”, după cum singur mărturisește