Cu Bună Știință - Virusuri, mutații, epidemii
25 Noiembrie 2021, 08:38
Astăzi, de la ora 19,00, Bucharest Science Festival organizează online conferinţa "Cu Bună Știință - Virusuri, mutații, epidemii" (https://www.facebook.com/events/628480881841271/)
Cît de probabilă este apariția unei noi variante a coronavirusului? Cît de virulentă ar putea fi? Oare actualele vaccinuri vor mai fi eficace împotriva ei?
În condițiile în care acoperirea vaccinală în România este modestă deși ne aflăm în continuare în topul țărilor cu cel mai mare număr de decese datorate noului patogen, raportat la mărimea populației, răspunsul la aceste întrebări se poate dovedi esențial în viitorul apropiat. Invitații acestei ediții sînt un infecționist, un genetician și un specialist în bioinformatică.
Profesorul Mihai Netea a studiat medicina la Cluj-Napoca. Din 2008 este profesor titular la Universitatea Radboud din Olanda și conduce laboratorul de medicină internă experimentală al acestei instituții.
Mircea Iliescu este doctor în genetică umană și evoluție (Universitatea Cambridge, Marea Britanie, 2016). Este afiliat Universității din Cambridge, unde predă cursuri de evoluție și genetică la Institutul de educație continuă (ICE, University of Cambridge).
Bogdan Mireuță și-a obținut doctoratul în informatică la Universitatea Sorbona, apoi a activat timp de cinci ani ca cercetător în cadrul European Bioinformatics Institute din Cambridge, UK. În prezent lucrează într-o companie de biotehnologie ce investighează impactul microbiomului asupra organismului uman. De asemenea, Bogdan este membru fondator al Societății Române de Bioinformatică și face parte din comitetul de conducere al acesteia.
Gazdele evenimentului sînt Corina Negrea, jurnalist de știință la Radio România Cultural și Alexandru Toma Pătrașcu, fondatorul și directorul Bucharest Science Festival. Puteți participa la dezbatere prin Zoom sau o puteți urmări în direct pe pagina BSF.