Cu Bună Știință: De ce cred oamenii în trăznăi?
24 Februarie 2021, 11:34
Astazi, de la ora 19,00, Bucharest Science Festival organizeaza online conferinta ” Cu Bună Știință: De ce cred oamenii în trăznăi? (https://www.facebook.com/events/1363166427350292)
Un Pămînt plat? Cipuri în vaccinuri? Transmiterea coronavirusului prin antenele de radio? Lista credințelor stupefiante pare nesfîrșită, iar viteza cu care se răspîndesc astfel de absurdități este năucitoare.
Dar ce-i determină pe oameni să creadă în astfel de trăznăi? Ce-i împiedică să detecteze escrocheriile și falsurile? Ce le dezactivează spiritul critic? Invitații acestei ediții, un sociolog, un medic și un psiholog, vor încerca nu doar să răspundă acestor întrebări, dar și să propună soluții pentru o necesară "vaccinare" împotriva pseudoștiinței.
Anca Velicu este cercetător la Institutul de Sociologie al Academiei Române, unde, în cadrul Laboratorului pentru Sociologia comunicării și a spațiului public, studiază modul în care copiii folosesc internetul și tehnologiile digitale.
Ana Iorga este medic și s-a specializat în științele comportamentale. În 2012 a fondat Buyer Brain, primul laborator de neuromarketing din România. În prezent compania are sediul în Londra.
Ioana Podina este psiholog și psihoterapeut și predă în cadrul Universității din București. În 2020 a fost laureată a premiului Ad Astra pentru excelență în activitatea de cercetare din ultimii 5 ani. În prezent este coordonatorul Laboratorului de Științe Cognitive Clinice, a cărui misiune este de a produce și a disemina cercetări de actualitate din domeniul sănătății mintale.
Ca de obicei, gazdele evenimentului sînt Corina Negrea, jurnalist de știință la Radio România Cultural și Alexandru Toma Pătrașcu, fondatorul și directorul Bucharest Science Festival. Puteți participa la dezbatere prin Zoom sau o puteți urmări în direct pe pagina BSF.