Astăzi, de la ora 19:30, Bucharest Science Festival organizează online Conferinţa ” Oameni și microbi: o relație complicată”
22 Septembrie 2021, 12:59
Relația dintre oameni și microbi, fie ei protozoare, fungi, bacterii sau virusuri, este departe de a fi simplă. Uneori sîntem prinși într-o luptă pe viață sau pe moarte, alteori nu am supraviețui unii fără ceilalți. Iar de cele mai multe ori ne ignorăm cu desăvîrșire, deși împărțim aceeași lume...
Link Zoom: https://zoom.us/.../tJwpce-trT0iHt2jtfv-4uHRps8uHRrlkyjo
Invitatul din această seară este Mircea Iliescu, genetician antropolog, care ne va desluși îndelungata și complicata relație de coevoluție dintre oameni și microbi.
Mircea este doctor în genetică umană și evoluție (Universitatea Cambridge, Marea Britanie, 2016). Este afiliat Universității din Cambridge, unde predă cursuri de evoluție și genetică la Institutul de educație continuă (ICE, University of Cambridge). Este pasionat de diversitatea oamenilor din toate colțurile planetei, astfel că cercetarea lui se concentrează în prezent, alături de colegi de la Cambridge, India și Romania, pe evoluția genetică a diversității oamenilor în populații cu o istorie evolutivă complexă.
Gazdele evenimentului sînt Corina Negrea, jurnalist de știință la Radio România Cultural și Alexandru Toma Pătrașcu, fondatorul și directorul Bucharest Science Festival. Puteți participa la dezbatere prin Zoom sau o puteți urmări în direct pe pagina FB a BSF.
Corina Negrea a absolvit Facultatea de Chimie-Fizică a Universității din București, iar din 1995 este redactor la Radio România Cultural. Cu o experiență de peste două decenii în acest domeniu, a realizat sute de interviuri cu cercetători români și străini. Din 1998, este corespondentul Radio România la Stockholm la decernarea premiilor Nobel.
Alexandru Toma Pătrașcu este fondatorul și directorul Bucharest Science Festival și autorul cărții Povestiri despre Epidemii și Vaccinuri (https://www.goodreads.com/.../54834633-povestiri-despre...), apărută anul trecut la Editura Humanitas. După absolvirea Facultății de Electronică a Universității Politehnica din București a urmat programul de masterat în afaceri al The Open University, Marea Britanie, specializându-se ulterior în comunicare.