Sunt deștept, dar mă tratez! Ce mai fac copiii supradotați?
16 Octombrie 2017, 19:22
Sunt deștept, dar mă tratez! Ce mai fac copiii supradotați? A fost subiectul emisiunii iClasă, din 16 octombrie, realizator Mirela Stana.
Conform unei ultime cercetări din UK din 2010, procentul copiilor cu abilitați înalte care se ratează este cutremurător: 97%. Conform psihologilor români, procentul celor aflaţi în topul curbei Gauss se apropie de 4% (vs. 2% la nivel mondial) din totalul populației. De fapt, se poate consideră în mod clar că această categorie de copii este printre cele mai expuse riscurilor sociale. Sistemul educativ descurajează în mod continuu un procentaj de peste 40% dintre copiii supradotați, anume vizualii spațiali, ce au o dominantă funcțională a emisferei cerebrale drepte. Aceștia gândesc în imagini în timp ce sistemul oficial utilizează cuvinte pe care vizualii spațiali trebuie să le transforme în imagini, săgândească în imagini, apoi să retranscrie rezultatul în cuvinte pentru a fi evaluați în cuvinte.
Cum recunosti un copil supradotat?
Dezavantajarea socială a copiilor supradotați.
Ce prevede Legea Educației Naționale pentru elevii supradotați?
Au fost invitati in emisiune Monica Gheorghiu, project manager Centrul Gifted Education pentru copii supradotați, Femeia Anului 2012 pentru Apărarea și Promovarea Drepturilor Copilului si Teo un baietel cu IQ de 142 (IQ mediu intre 101 si 110).