Street art @ Arte frumoase cu Daria Ghiu și Elvira Lupșa. Episodul 2: Robert Obert
14 Mai 2022, 10:53
Cum te simți în oraș? Găsești puncte de refugiu în avalanșa de imagini și mesaje care vin către tine? Te simți uneori agresat, alteori uiți de zgomotul din jur și ochii ți se ațintesc către un desen mural care îmbracă un calcan?
Daria Ghiu alături de Elvira Lupșa vă invită să explorați arta urbană din București cu un nou format marca Radio România Cultural: o serie de interviuri pe care le veți putea asculta în FM, dar pe care le veți putea și vedea, pe canalul youtube Radio România.
Din 2017, criticul de artă Daria Ghiu realizează emisiunea Arte Frumoase în fiecare sâmbătă de la ora 18.30 la Radio România Cultural. Intră de obicei în muzee, galerii și spații de artă non-profit, alteori în ateliere, și urmărește scena de artă contemporană în toată complexitatea ei. Elvira Lupșa, co-curatoare a acestei serii de interviuri, lucrează sub identitatea UNICAT & co și își propune să creeze un pod între artiști emergenți autohtoni și publicuri noi, concepând și producând proiecte atipice: expoziții pop-up sau colaborări interdisciplinare.
La începutul acestui an, au decis să colaboreze și să cerceteze împreună spațiul public autohton și modificările sale recente. Au plecat de la câteva întrebări: ce se petrece pe străzile din București, la nivel creativ? Ce este de fapt considerat graffiti,ce este pictura murală? Cum se definește practica artistică pe stradă? Vă invităm să aflați posibile răspunsuri într-o serie de interviuri, pe care le puteți vedea pe youtube și asculta la Arte frumoase.
Street art @ Arte frumoase cu Daria Ghiu și Elvira Lupșa continuă sâmbătă, 14 mai, cu un nou invitat. Este vorba despre Robert Obert. Artist urban, Obert își îmbracă analiza socială și căutările asupra inconștientului în vizualuri cyberpunk înțesate de simboluri. El creează comicsuri, murale, ilustrații și o gamă variată de mixed-media și uneori sculptură. OBERT imaginează structuri narative diverse în arta sa, concentrându-se pe teme postmoderniste cum ar fi (DE)individualizarea, secularizarea, tehnologizarea societății și impactul acestora asupra identității individuale, precum și asupra interacțiunilor sociale.
Puteți vedea interviul aici, realizat la ETAJ artist run space din București.
Astăzi, 14 mai de la ora 18.30 pe Radio România Cultural ascultați versiunea audio a acestui interviu. Găsiți apoi dialogul în arhiva Arte frumoase, pe https://www.mixcloud.com/daria-ghiu/. Acolo puteți asculta și primul episod, al cărui invitat a fost Florin Badea aka Cage.
Urmăriți-ne săptămânile viitoare pentru episoadele următoare ale seriei Street art @ Arte frumoase cu Daria Ghiu și Elvira Lupșa.