Stop AUTISM VIRTUAL - o campanie de informare și conștientizare pentru părinți
20 Noiembrie 2017, 10:46
La 90% din copiii diagnosticați cu autism în ultimii ani, factorul declanșator a fost vizionarea excesivă la televizor sau utilizarea tabletei, calculatorului, telefonului mobil.
Dintre cazurile identificate, 80% sunt băieți. Fetele sunt mai puțin afectate, arată analiza centrului de recuperare a copiilor diagnosticați cu autism.
În cazul copiilor și mai ales al copiilor mici de 0-3 ani, consumul TV este foarte dăunător, ajungându-se în marea majoritate a cazurilor în care cei mici au fost lăsați în medie peste 4,5 ore/zi în fața mediilor virtuale, la diagnostice de intarziere in dezvoltarea psiho motrica, intarziere in aparitia si dezvoltarea limbajului, tulbuirari de comportament si mai grav ADHD sau chiar AUTISM. Afecțiunea se numește AUTISM VIRTUAL! Există diferenţe majore între copiii cu autism „clasic” şi copiii autizați prin vizionarea TV.
În cazul AUTISMULUI CLASIC recuperarea se realizează pe parcursul mai multor ani sau chiar toată viaţa. În cazul copiilor AUTIZAȚI DE PRIVITUL EXCESIV LA TV, recuperarea se realizează în 6-18 luni, cu program de terapie individuală de minim 2-4 ore/zi şi cu procent de integrare în învăţământul de masă peste 90%.
Invitati: psihologul Marius-Teodor Zamfir, Coordonator Centru Sfantul Mihail pentru copii cu autism; dr. Laura Mateescu, medic primar în psihiatria copilului şi adolescentului, la Spitalul Clinic de Psihiatrie „Prof. dr. Al. Obregia“, din Bucureşti; Sorin Mierlea, presedinte InfoCons, vicepresedinte executiv Federatia Nationala a Asociatiei de Parinti.