Proiectul „Știință cu sare și piperˮ simplifică pentru noi gastronomia culinară
11 Ianuarie 2021, 16:41
„Dacă aţi ajuns pe această pagină înseamnă că v-aţi întrebat măcar o dată care sunt misterele din bucătărie pe care nu le găsim în cărţile de bucate şi mai ales, cum se explică ele.ˮ Acesta este mesajul care vă întâmpină pe site-ul proiectului video intitulat „Știință cu sare și piperˮ. Dan C. Vodnar, profesor de Gastronomie Moleculară şi Biotehnologii alimentare, în cadrul Facultăţii de Ştiinţa şi Tehnologia Alimentelor din Cluj-Napoca, explică pe înțelesul tuturor, prin intermediul unor experimente interactive, fenomenele din gastronomia moleculară, cu care ne întâlnim în fiecare zi în bucătărie, fără a le acorda o foarte mare importanță.
Andra Petrariu, realizatoarea emisiunii Orașul vorbește, a pătruns în laboratorul profesorului Dan C. Vodnar, pentru a înțelege magia din bucătărie!