Inventatoarea înghețatei cu aroma de colivă, Chef Cofetar Ana Consulea, a fost invitată în emisiunea Orașul Vorbește
13 Septembrie 2021, 15:02
Ana Consulea s-a hotărât să devină cofetar după ce a citit foarte mult despre vechile cofetării românești din perioada interbelică. Atăt de mult i-a plăcut ce a citit și atât de dezamagită a fost atunci când a văzut ce a mai rămas din ele, încat a zis că este cazul să schimbe ceva.
Înainte să studieze alături de nume mari ale cofetăriei franceze, dar și de cei mai buni cofetari artizani ai lumii la Școala de Cofetărie din Montbeliard, Ana Consulea a crescut în restaurantele familiei sale, acolo unde a înțeles cu adevărat rolul mâncării în viața oamenilor - acela de a ne aduce un strop de fericire. După ce a experimentat din adolescență munca de ospătar, gestionar sau spălător de vase, Ana Consulea a decis că ar vrea să iasă totuși din bucătărie și să cutreiere lumea înscriindu-se la facultatea de turism. Asta până când și-a descoperit pasiunea cea mare pentru prăjituri, călătorind în lume prin intermediul gusturilor și aromelor deserturilor sale, pe care le inventează, le revizitează și le pune la dispoziția noatră în cadrul braseriei pe care a fondat-o. Joaca de-a dulcurile este însă una foarte serioasă, implică foarte multă muncă, efort fizic și intelectual, pentru că în spatele unui desert perfect se ascunde o întreagă lume, despre care noi, cei care îl mâncăm, nu știm aproape niciodată foarte multe.
Andra Petrariu ne-a ajutat să întrezărim această lume alături de Ana Consulea, cofetar multi-premiat, primul Brand Ambassador Elle & Vire Professionel din România.