Cultura la farfurie. Episodul 6. Înainte de a mânca acasă, oamenii au ieșit la masă
21 Octombrie 2021, 16:06
Cât de vechi este obiceiul de a ieși în oraș, la masă?
Ne-am obișnuit ca la orice plimbare scurta prin oraș să găsim în drumurile noastre, la orice pas, tot mai multe restaurante sau tot felul de locuri de mâncat. Ne-am obișnuit cu ele, știm că ne sunt aproape, fac parte din viața noastră, din peisajul nostru vizual, indiferent de cât de mult sau de puțin le frecventăm.
Nu a fost însă întotdeauna așa. Ideea de a-ți potoli foamea undeva, odată plecat de acasă, a existat mereu sub o formă sau alta.
Adriana Sohodoleanu, doctorandă in sociologia practicilor alimentare si fondatoarea site-ului biscuit.ro, ne-a dus înapoi în antichitatea romană, în evul mediu și în epoca modernă timpurie, de la primele fast-food -uri, trecând prin hanuri și mese de oaspeți și până la restaurant, pentru a afla ce posibilități avea un cetățean înfometat sau un călător în acele vremuri să își potolească foame.
Un interviu realizat de Andra Petrariu, în emisiunea Orașul vorbește.