Cristian Pîrvan, secretar general al Asociației Oamenilor de Afaceri din România: ”Avem o structură de învățământ rigidă bazată pe norme și titluri și mai puțin pe ce li se oferă studenților”
02 Octombrie 2017, 09:47
Ce faci la finalul facultății? Este o întrebare pe care probabil fiecare student și-a pus-o la un moment dat. Nu există statistici recente, dar studiile mai vechi arată că doar absolvenții de la medicină și arhitectură și urbanism au peste 80% șanse să se angajeze în domeniul pentru care s-au pregătit. La polul opus se situează cei de la științe umaniste, dintre care mai puțin de jumătate își găsesc un loc de muncă în domeniu. Dar cât de bine sunt pregătiți studenții în facultăți pentru a face față cerințelor pieței muncii din România?
Într-un interviu pentru Radio România Cultural, secretarul general al Asociației Oamenilor de Afaceri din România, Cristian Pîrvan, spune că discrepanțele sunt semnificative și că avansul tehnologic riscă să acutizeze și mai mult această problemă, deoarece studenții nu au de cele mai multe ori posibilitatea de a experimenta la cursuri lucrul cu astfel de tehnologii