Azi la Radio România Cultural: Cu…minte de weekend!
27 Februarie 2022, 06:13
Vorbim azi despre povestea violonistului și compozitorului valon/belgian Henri Vieuxtemps care este diferită de toate celelalte pe care le-ați putut urmări în seria de spectacole „Clasic e fantastic. Copilăria marilor muzicieni”.
Răsfoim împreună încă o carte la înălțime în care vorbim despre șerpașii a căror existență a făcut posibilă escaladarea marilor vârfuri de către alpiniști din lumea întreagă, ale căror nume au devenit legendare. Ne amintim de familia Văcărescu într- una din poveștile Academiei Române, un portret sonor ni-l readuce în memorie pe cel care incomod la Budapesta, dar influent la Viena, a finanţat, a condus şi a perfectat Unirea Transilvaniei cu România iar o poveste despre oameni mari ne amintește momentul venirii lui Emil Racoviță la Universitatea din Cluj de la Universitatea Sorbona, unde își câștigase deja un renume mondial în biologie.
Cu...minte de weekend vă dovedește azi că mesajele și propunerile dvs contează! La propunerea unei ascultătoare, la 100 de ani de la nașterea celui care a fost medic ,filolog și orientalist român spunem o poveste despre Sergiu Al. George și Amita Bhose împreună cu dna Carmen Mușat Coman și depănăm amintiri împreună cu finul lui Sergiu Al George nimeni altul decât prof. Theodor Paleologu. Ne întâlnim de la 10.00 la Radio România Cultural și pe radioromaniacultural.ro.
Povestea violonistului și compozitorului valon/ belgian Henri Vieuxtemps este diferită de toate celelalte pe care le-ați putut urmări în seria de spectacole Clasic e fantastic. Copilăria marilor muzicieni. Existenta serpasilor, acesti "Tigri din Himalaya" cum li se mai spune , a facut posibila escaladarea marilor varfuri de catre alpinisti din lumea intreaga, ale caror nume au devenit legendare. Inca o carte la inaltime familiei Vacarescu de asta data cu doua tablouri si una din povestile Academiei romane
Între liderii ardeleni care au făcut Unirea de la 1918, medicul Alexandru Vaida-Voevod este omul-cheie.