Ascultă Radio România Cultural Live

Weekend cultural - Recomandări pentru 8-10 noiembrie

Weekend cultural - Recomandări pentru 8-10 noiembrie

07 Noiembrie 2024, 18:30

Căutați idei de petrecere a timpului liber? Vă sugerăm o selecţie de recomandări culturale de neratat în acest weekend.

  • Orchestra Națională Radio dirijată de Nicolae Moldoveanu, solist: Răzvan Popovici – violă, va susține vineri, un concert la Sala Radio. În program: Mendelssohn: Simfonia nr. 4 în la major, op. 90 – Italiana, Berlioz: Harold în Italia, op. 16.

https://salaradio.ro/events/razvan-popovici-nicolae-moldoveanu-orchestra-nationala-radio

  • Trupa byron ne invită sâmbătă, la concertul "Sindromul Impostorului În Patru Acte". Invitații speciali ai evenimentului sunt Muse Quartet, Dora Gaitanovici, Vichi Răileanu și Șerban Pavlu. Ideea concertului de la Sala Radio a pornit de la ideea că mulți artiști, dar nu numai, se confruntă cu sindromul impostorului - sentimentul că nu sunt suficient de buni sau că nu merită succesul pe care îl au, chiar dacă din exterior se vede altceva.
  • Jacob Lee, cântăreț și compozitor australian, care a adunat peste 280 de milioane de vizualizări pe YouTube și 220 de milioane de stream-uri pe Spotify ca artist independent va cânta la Cluj Napoca, la Zazen. Concertul de vineri face parte din turneul „Philosophical Sessions Acoustic Tour”
  • Turneul Naţional „Zâmbetul Muzicii” ajunge sâmbătă la Galați. La Teatrul de Operă şi Operetă „Nae Leonard” va avea are loc un concert susținut de soprana Teodora Gheorghiu, bas – baritonul Sorin Coliban şi pianista Diana Ionescu.

https://naeleonard.ro/spectacol/zambetul-muzicii/

  • Trooper își lansează duminică noul album, la Sala Palatului, unde cei cinci rockeri promit un concert la fel de interesant ca și precedentele. Discul de studio pe care fanii vor putea să îl asculte anul viitor reprezintă ultimul capitol dintr-o poveste începută de Trooper în urmă cu aproape 15 ani, în 2009. Acum, după „Poemele Valahiei” și „Poemele Moldovei”, 2024 va fi anul în care trupa dedică un tribut voievodului Mihai Viteazul și închide trilogia cu „Poemele Românilor”. Materialul va ocupa numărul 11 în discografia formației, după „X”, cel mai recent album, lansat de aceștia în 2022.

https://salapalatului.ro/event/trooper-simfonic-lansare-album-mihai-viteazul-poemele-romanilor/

  • La Opera Națională Română din Cluj Napoca suntem invitați vineri seara și sâmbătă, de la ora 11:00 la Lacul Lebedelor. Premiera actualei montări, semnată de Vasile Solomon, respectă caracterul clasic original și s-a bucurat de succes la reprezentațiile anterioare.

https://operacluj.ro/spectacole/stagiunea-2024-2025/lacullebedelor-9-noiembrie-2024-11-00/

  • Baletul Romeo și Julieta de Serghei Prokofiev revine în luna noiembrie pe scena lirică ieșeană în dublă reprezentație. Povestea iubirii a celebrilor îndrăgostiți veronezi va putea fi urmărită sâmbătă la Opera din Iași unde își dau concursul, corpul de balet și orchestra Operei ieșene. Dirijor: Gheorghe Victor Dumănescu, Coordonator coregrafic: Cristina Todi, Maestru balet/dans: Dan Berihoi.

https://www.operaiasi.ro/ticketsys-event/romeo-si-julieta-serghei-prokofiev-4/

  • La Opera Naționala din București are loc spectacolul OPERA VIE – PUCCINI EXPRESS. Experimentați magia unui spectacol itinerant, în care tinerii artiști talentați ai Studioului Experimental “Ludovic Spiess” se reunesc pentru a aduce un omagiu muzicii atemporale a lui Giacomo Puccini, la 100 de ani de la dispariția marelui maestru.

https://operanb.ro/spectacol/opera-vie-puccini-express/

  • DESCURCA LUMEduminica, ora 18.30, sala Teatrului „Toma Caragiu”din Ploiești. O comedie de situatie, despre un colonel în retragere care locuiește împreuna cu familia într-o vilă din Poiana Tapului și care se implică într-o aventura ce este, la un moment dat, descoperită. Textul spectacolului este o adaptare realizată de regizorul Eugene Nacht-Stroe după piesa „Firfirica”, scrisă de celebrul cuplu Stroe și Vasilache și jucată, in anii ’40, la Compania „Carabus” a lui Constantin Tănase.

https://www.teatruploiesti.ro/nou/index.php?page=stire&id=1383

  • La Teatrul Național Mihai Eminescu din Timișoara are loc duminică, premiera spectacolului Petrecerea de nuntă. Plasat sub semnul spectacologiei europene, spectacolul Petrecerea de nuntă creează o stație românească în interiorul conceptului inițiat de regizoarea Marie-Louise Bischofberger, privind recuperarea teatrală a unuia dintre marile spirite ale literaturii lumii, Guy de Maupassant. Această teatralizare „în serial” permite explorarea universului creativ unic, vizionar al scriitorului francez și a acestei proze care a pus bazele literaturii și teatrului de analiză. Secvențele care construiesc „stația Timișoara” prind viață, se înlănțuie, se dezvoltă una din cealaltă, alcătuind un caleidoscop de imagini privind natura umană, într-o tragi-comedie de o infinită minuțiozitate și diversitate.

https://www.facebook.com/tntimisoara/?locale=ro_RO

  • Doi pe o bancă de Aleksandr Ghelman se joacă la teatrul Sică Alexandrescu din Brașov. În viața tuturor au loc asemenea situații, poate că viața întreagă a unora dintre noi este o astfel de situație...minciuna – a trăi printre norii speranței în dorința stăruitoare de împlinire a iubirii. Ea și El se întâlnesc în parc, pe o bancă. Vorbe multe, împliniri puține. Un spectacol încărcat de emoție și trăire, revoltător, pe alocuri comic, însă în esență tragic. Traducerea Boris Melinti Regia și scenografia Boris Melinti.

https://teatrulsicaalexandrescu.ro/spectacol/doi-pe-o-banca/

  • 11 filme în premieră absolută, marile premii de la Cannes: Palme d’Or, Grand Prix, Premiul Juriului, Premiile pentru regie, scenariu și interpretare – și marele premiu de la Berlin, Ursul de Aur, sunt în programul ediției a VIII-a a festivalului Les Films de Cannes à Cluj. Publicul clujean are astfel ocazia să vadă cele mai bune filme de autor ale anului, la doar câteva luni de la premiera mondială. Les Films de Cannes à Cluj propune o selecție impresionantă de filme premiate în 2024 la Cannes: Palme d’Or – ANORA , Grand Prix – ALL WE IMAGINE AS LIGHT, Cel mai bun regizor – GRAND TOUR, Premiul Juriului și premiul de interpretare feminină – EMILIA PEREZ, Cel mai bun scenariu THE SUBSTANCE și alte patru filme din Competiția oficială.
  • În acest weekend are loc Urban Eye Film Festival. Cinefilii pasionați de documentare, precum și cei interesați de subiecte din sfera arhitecturii, urbanismului, antropologiei, sociologiei sau politicilor publice au ocazia să ia parte la nu mai puțin de 15 proiecții, la Cinema Elvire Popesco și ARCUB. Programul include o selecție bogată de documentare din întreaga lume, filme din Franța, Germania, Olanda, Marea Britanie, Spania, Statele Unite ale Americii, Canada, Brazilia, Mexic și România, care pun în prim-plan subiecte legate de orașe, arhitectură, comunități și transformările care modelează viața urbană.

https://urbaneye.ro/noutati/urbaneye-film-festival-bucuresti-editia-a-xi-a/

  • Megalopolis, un nou film semnat de Francis Ford Coppola intră în acest weekend în cinematografe. Orașul Noua Romă trebuie să evolueze, ceea ce provoacă un conflict între Cesar Catilina, un arhitect genial ce poate opri timpul, și primarul ultraconservator Franklyn Cicero. Primul visează la un ideal utopic, în timp ce al doilea se agaţă de trecut și perpetuează interesele unei elite pe cât de privilegiate, pe atât de lacome și meschine. Prinsă între cei doi este fiica primarului, Julia, a cărui dragoste pentru Cesar o va împinge inexorabil spre momentul când tânăra va lua o decizie pe cont propriu în ce privește viitorul orașului.

https://www.cinemagia.ro/filme/megalopolis-3313691/

  • La sediul Asociației Nevăzătorilor din România, Str. Vatra Luminoasă nr. 106 bis, puteți vizita expoziția „O lume (ne)văzută”. Inspirată de „Micul Prinț”, expoziția reface parcursul îndrăgitului personaj, fiind completată de diverse alte moduri de exprimare creativă: momente de desen, mișcare și muzică. Expoziția face parte din proiectul „CU OCHII MINȚII”, un proiect ce accesibilizează mediul artistic pentru persoanele nevăzătoare și care își propune să contribuie activ și artistic la destigmatizarea persoanelor cu dizabilități.
  • Centrul Cultural al Municipiului București și artistul Cornel Bârsan prezintă expoziția de pictură, sculptură și fotografie conceptuală „Nature Humaine” la ARCUB . În cadrul expoziției se regăsesc o serie de lucrări reprezentative pentru viziunea introspectivă și expresivă a artistului Cornel Bârsan, în care pictura, sculptura și fotografia conceptuală se împletesc într-o meditație profundă asupra condiției umane.

https://arcub.ro/din-6-noiembrie-expozitia-nature-humaine-a-artistului-cornel-barsan-se-deschide-la-
arcub-hanul-gabroveni/

  • La Muzeul Național de Artă se deschide expoziția Dissonance - Platform Germany #3, ce reuneşte 75 de lucrări de artă contemporană în tehnici diverse realizate de 43 de artişti internaţionali născuţi după anul 1972, care trăiesc şi lucrează în Germania. Punctul de plecare a fost publicaţia Dissonance - Platform Germany, autori Christoph Tannert şi Mark Gisbourne (DVC, Berlin, 2022), ce oferă o privire de ansamblu asupra diferitelor abordări şi strategii artistice, cu precădere picturale, apărute în Germania în ultimele trei decenii. Cercetând scena artei contemporane germane, cei doi autori ai studiului au descoperit o pluralitate extremă de formulări şi teme în domeniul picturii, caracterizat astăzi de eterogenitate şi afirmarea sinelui şi a identităţii, de dezvoltarea unui discurs pictural complex în care coexistă figurativul, abstracţionismul, cultura populară, social-media, fotografia şi tehnici ce vin din publicitate.
Leontina Văduva şi Cătălin Răducanu deschid Turneul Naţional „Bella voce, Bella musica” la Ateneul Român, pe 3 februarie 2025
Muzică-Dans-Arte 19 Ianuarie 2025, 09:17

Leontina Văduva şi Cătălin Răducanu deschid Turneul Naţional „Bella voce, Bella musica” la Ateneul Român, pe 3 februarie 2025

Soprana Leontina Văduva și pianistul Cătălin Răducanu deschid pe 3 februarie, de la ora 19:00, la Ateneul Român din...

Leontina Văduva şi Cătălin Răducanu deschid Turneul Naţional „Bella voce, Bella musica” la Ateneul Român, pe 3 februarie 2025
Weekend cultural - Recomandări pentru 17-19 ianuarie
Muzică-Dans-Arte 19 Ianuarie 2025, 08:40

Weekend cultural - Recomandări pentru 17-19 ianuarie

Căutați idei de petrecere a timpului liber? Vă sugerăm o selecţie de recomandări culturale de neratat în acest weekend....

Weekend cultural - Recomandări pentru 17-19 ianuarie
“Identitatea vizuală Constanței – Orașul îmbrățișat cu marea”: O competiție de design cu premii de 10.000 EUR
Muzică-Dans-Arte 18 Ianuarie 2025, 17:00

“Identitatea vizuală Constanței – Orașul îmbrățișat cu marea”: O competiție de design cu premii de 10.000 EUR

Organizația de Management al Destinației Mamaia-Constanța (OMD) și IQads lansează astăzi competiția “Identitatea...

“Identitatea vizuală Constanței – Orașul îmbrățișat cu marea”: O competiție de design cu premii de 10.000 EUR
Expoziția omagială  „MICHAELA NICA CRĂCIUN (1934 - 2023) – MICĂ RETROSPECTIVĂ”  deschisă la Muzeul de Artă din Târgoviște
Muzică-Dans-Arte 17 Ianuarie 2025, 13:23

Expoziția omagială „MICHAELA NICA CRĂCIUN (1934 - 2023) – MICĂ RETROSPECTIVĂ” deschisă la Muzeul de Artă din Târgoviște

Consiliul Județean Dâmbovița, prin Complexul Național Muzeal „Curtea Domnească” Târgoviște vă invită...

Expoziția omagială „MICHAELA NICA CRĂCIUN (1934 - 2023) – MICĂ RETROSPECTIVĂ” deschisă la Muzeul de Artă din Târgoviște
Câștigătorii Premiilor Music Moves Europe 2025
Muzică-Dans-Arte 17 Ianuarie 2025, 13:15

Câștigătorii Premiilor Music Moves Europe 2025

Premiile Music Moves Europe 2025 și-au anunțat câștigătorii, evidențiind diversitatea incredibilă și talentul din scena...

Câștigătorii Premiilor Music Moves Europe 2025
Expoziția aniversară Talent 35 - Susținerea și promovarea artiștilor emergenți și a artei contemporane
Muzică-Dans-Arte 15 Ianuarie 2025, 12:21

Expoziția aniversară Talent 35 - Susținerea și promovarea artiștilor emergenți și a artei contemporane

    Fundația Regală Margareta a României și Muzeul Național de Artă al României prezintă publicului...

Expoziția aniversară Talent 35 - Susținerea și promovarea artiștilor emergenți și a artei contemporane
Manifestări organizate cu ocazia Zilei Culturii Naționale – 15 ianuarie
Muzică-Dans-Arte 15 Ianuarie 2025, 00:38

Manifestări organizate cu ocazia Zilei Culturii Naționale – 15 ianuarie

Primăria Municipiului București celebrează Ziua Culturii Naționale – 15 ianuarie, prin numeroase manifestări...

Manifestări organizate cu ocazia Zilei Culturii Naționale – 15 ianuarie
Cu ocazia Zilei Naționale a Culturii, pianista Sînziana Mircea lansează Turneul Internațional „Imagine Belle Epoque”
Muzică-Dans-Arte 15 Ianuarie 2025, 00:30

Cu ocazia Zilei Naționale a Culturii, pianista Sînziana Mircea lansează Turneul Internațional „Imagine Belle Epoque”

Pianista Sînziana Mircea lansează Turneul Internațional „Imagine Belle Epoque” cu ocazia Zilei Naționale a...

Cu ocazia Zilei Naționale a Culturii, pianista Sînziana Mircea lansează Turneul Internațional „Imagine Belle Epoque”
Ascultă live

Ascultă live

12:30 - 13:00
Discuri de cinci stele
Ascultă live Radio România Cultural
10:10 - 13:00
PRIETENII DE LA RADIO
Ascultă live Radio România Actualităţi
Acum live
Radio România Muzical
Ascultă live Radio România Muzical
Acum live
Radio România Internaţional 1
Ascultă live Radio România Internaţional 1
12:00 - 13:00
reluare: RRI, o voce pentru lumea românească (RRI)
Ascultă live Radio România Internaţional 2
Acum live
Radio România Internaţional 3
Ascultă live Radio România Internaţional 3
Acum live
Radio România 3net
Ascultă live Radio România 3net
12:20 - 14:00
VIAȚA LA ȚARĂ
Ascultă live Radio România Antena Satelor
Acum live
Radio Vacanța Fresh
Ascultă live Radio Vacanța Fresh
Acum live
Radio Vacanța Gold
Ascultă live Radio Vacanța Gold
Acum live
Radio Vacanța Nostalgia
Ascultă live Radio Vacanța Nostalgia
Acum live
Radio România București FM
Ascultă live Radio România București FM
Acum live
Radio România Braşov FM
Ascultă live Radio România Braşov FM
Acum live
Radio România Cluj
Ascultă live Radio România Cluj
Acum live
Radio România Constanța FM
Ascultă live Radio România Constanța FM
Acum live
Radio România Constanța Folclor
Ascultă live Radio România Constanța Folclor
Acum live
Radio România Oltenia Craiova
Ascultă live Radio România Oltenia Craiova
Acum live
Radio România Iași
Ascultă live Radio România Iași
Acum live
Radio România Reșița
Ascultă live Radio România Reșița
Acum live
Radio România Tg Mureș
Ascultă live Radio România Tg Mureș
Acum live
Radio România Timișoara FM
Ascultă live Radio România Timișoara FM
Acum live
Radio România Timișoara AM
Ascultă live Radio România Timișoara AM
Acum live
Radio România Arad FM
Ascultă live Radio România Arad FM
Acum live
Radio Chişinău
Ascultă live Radio Chişinău
Acum live
Radio România Tg Mureș în limba maghiară
Ascultă live Radio România Tg Mureș în limba maghiară
Acum live
Radio România Cluj în limba maghiară
Ascultă live Radio România Cluj în limba maghiară
Acum live
Radio eTeatru
Ascultă live Radio eTeatru