Ascultă Radio România Cultural Live

Weekend cultural - Recomandări pentru 31 mai - 2 iunie

Weekend cultural - Recomandări pentru 31 mai - 2 iunie

01 Iunie 2024, 06:12

Căutați idei de petrecere a timpului liber? Vă sugerăm o selecţie de recomandări culturale de neratat în acest weekend.

  • Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” îi invită pe cei mici să serbeze Ziua Internațională a Copilului, în această sâmbătă, în Satul Nou. „Academia de mișcare” vă așteaptă la înviorarea de dimineață, la ora 10:30, la scena din Satul Nou. Ziua va continua cu jocuri și voie bună, alături de opera pentru copii „Motanul încălțat”, ateliere de pictură, dans, pictură pe față și expoziția „Copilăria în satul de altădată”, organizată în Cantonul de Drum.
  • Muzeul Național de Artă al României și organizația Salvați Copiii realizează un program special dedicat Zilei Internaționale a Copilului. Elevii din învățământul primar vor participa la atelierul de pictură cu tema „Portret de copil” care va include și o vizită ghidată în Galeria de Artă Europeană. La final, lucrările realizate vor face parte dintr-o expoziție organizată în holul Sălii Auditorium, Str. Știrbei Vodă nr. 1, în perioada 31 mai-30 iunie 2024.
  • Muzeul Nicolae Minovici și Weekend Sessions vă invită la un picnic de Ziua Copilului, desfășurat în cea mai frumoasă grădină de muzeu, sâmbătă și duminică, între orele 10:00 și 18:00. Toate familiile sunt invitate să aducă o pătură colorată și un coș de picnic pentru a se bucura de o zi specială în aer liber, plină de surprize pentru cei mici și mari deopotrivă.

https://weekendsessions.ro/

  • Din data de 1 iunie 2024, Muzeul Hărților vă invită să descoperiți aplicația AR Călătoria Novei/Nova's Quest, destinată copiilor de 10-14 ani și publicului tânăr, pasionat de tehnologie. Această aplicație de tip edutainment propune o experiență interactivă, deopotrivă amuzantă și educativă, ce creează conexiuni între diferite elemente din programa școlară și patrimoniul expus, fiind astfel o premieră absolută în lumea muzeală românească.

https://www.muzeulhartilor.ro

  • Organizatorii „Universul lui Salvador Dalí” au pregătit o ofertă specială pentru familiile cu copii care aleg să petreacă Ziua Copilului într-o atmosferă suprarealistă. Astfel, sâmbătă, 1 iunie 2024, micii vizitatori beneficiază de acces gratuit în expoziție, unde pot petrece câteva ore în compania excentricului Salvador Dalí și pot descoperi interpretările sale surprinzătoare asupra lumii.

www.arcub.ro

  • MINA, Museum of Immersive New Art, sărbătorește Ziua Internațională a Copilului întreg weekendul și invită publicul din București și din Cluj să participe la un program artistic dedicat copiilor și părinților. Atât la MINA București, cât și la MINA Pop Up din Cluj, va fi prezentată în premieră o nouă expoziție care reunește capodopere din diverse perioade artistice, de la Renaștere la Modernism, toate având în comun tema animalelor. „Animale în Lumea Artei” aduce în prim-plan o selecție de lucrări celebre care surprind frumusețea și diversitatea animalelor prin ochii unor artiști renumiți.

www.minamuseum.com

  • Au început Zilele Clujului 2024. Cu acest prilej au loc peste 100 de activități, în peste 40 de locuri din oraș. În tot orașul sunt concerte, spectacole live, evenimente sportive, expoziții, festivaluri gastronomice și culturale, paradă și demonstrații, ateliere creative, științifice și artistice, târguri și activități pentru copii (mici și mari).

https://zileleclujului.ro/2024/

  • Organizația de Management al Destinației Timișoara organizează, pe malul râului Bega din zona Bulevardului Vasile Pârvan, vizavi de Facultatea de Electronică și Telecomunicații, un „Picnic Atipic”, timp de două zile, în centrul orașului. Sâmbătă, vizitatorii de toate vârstele se pot bucura de ședințe foto cu prietenii și familia, între orele 11.00-15.00 sau de jocuri în aer liber, în jurul orei 14.00. Pasionații de lectură pot face schimburi de cărți la ora 16.00, sau pot să se alăture unui cerc de croșetat, în jurul orei 18.00, organizate de UPT Campus Creativ.
  • Copiii sunt invitați să își petreacă ziua la Muzeul Antipa! De Ziua Copilului, aceștia vor beneficia de intrare gratuită la muzeu! .Echipa de povestitori #AfostOdata îi invită pe copii să se bucure de o experiență imersivă subacvatică ce are în centru poveștile exploratorilor Grigore Antipa și Emil Racoviță.
  • Muzeul Memorial „Ion Creangă” din Humulești se redeschide publicului. Materialele expoziționale complementare constând în panouri foto-documentare, ecran touchscreen și reproduceri fotografice, aflate în curtea interioară și în spațiul expozițional nou construit evidențiază biografia și opera marelui scriitor humuleștean, valoarea etnografică a locuinței, și ocupațiile și meșteșugurile practicate în lumea satului tradițional din secolul al XIX-lea.
  • ISpace te invită să faci un pas înapoi în timp cu noua sa experiență audio-vizuală. În zona dedicată divertismentului de la nivelul 2 din Mega Mall, JURASSIC Imersiv aduce la viață fascinanta eră a dinozaurilor prin proiecții 360°, recreând aceste creaturi uimitoare în mărimea lor naturală și în mediul lor de odinioară.

Concerte

  • La Sala Radio, vineri, ORCHESTRA NAŢIONALĂ RADIO vă propune La Valse și Concertul în sol pentru pian și orchestră de Ravel. Invitat special al serii este pianistul multipremiat internațional FLORIAN MITREA, care în 2018 a câștigat Festivalul Internațional de Pian de la New York, ceea ce a dus la debutul său în celebra sală de concerte Carnegie Hall din același oraș american. Evenimentul se va derula sub bagheta unei alte prezențe speciale la Sala Radio: dirijorul italian GIUSEPPE MENGOLI, laureat în 2023 cu premiul I al Concursului Mahler (Germania). Seara se va încheia cu suita Pasărea de foc (versiunea din 1945), lucrare semnată de STRAVINSKI. Baletul a fost compus pentru stagiunea din 1910 a celebrei companii de dans Ballets Russes (fondată de impresarul Serghei Diaghilev) și premiera absolută a avut loc la Opera din Paris, pe 25 iunie 1910, fiind un succes de public imediat.

www.orchestreradio.ro

  • La Sala Radio, copiii sunt invitați la Jazz for Kids. Jazz for Kids" nu este doar un eveniment adresat copiilor și celor care iubesc muzica, ci și un spectacol care îi aduce pe scenă pe micii artiști de azi, marii artiști de mâine. Alături de Big Band-ul Radio vor evolua soliștii David Ivașcu, Maya Sophie Burneci, Eric Daniel Theodoru, Damian Barbu, Octavian Radu, Thalia Profeti, Sonia Radu, Rania Cojocaru, Anastasia Zmău, Ana Parghel-Sârbu, Katia Florea, David Partenie, Teodora Dima, Colin-Justin Doljescu, Timea Beucan, Mario Tudor, Teodora Antal și Corul de Copii Radio (pregătit de Răzvan Rădos). Veți asculta cunoscute piese îndrăgite precum "Cheek to Cheek" (interpretat inițial de Fred Astaire), "My Little Suede Shoes", "Moonlight Serenade", "It Don’t Mean a Thing", dar și fragmente din filme de animație, precum "Pantera Roz".

www.orchestreradio.ro

  • Festivalul „Timișoara Muzicală”, unul dintre evenimentele culturale de tradiție ale orașului Timișoara, se încheie vineri cu un concert simfonic susținut de Orchestra simfonică „Remus Georgescu” a Filarmonicii Banatul Timișoara, care se va bucura de prezența maestrului DAVID NIEMANN. Solista concertului va fi pianista ALEXANDRA DARIESCU. Evenimentul are loc de la ora 19:00, la Sala Capitol. În program, Concertul pentru pian și orchestră nr. 1, op 23 de P. I. Ceaikovski și Dansurile simfonice, op. 45 de S. Rachmaninov.

https://filarmonicabanatul.ro/

  • La Brașov copiii sunt invitați, alături de părinți și bunici, la Grădina Zoologică pentru două reprezentații ale „Carnavalului Animalelor”, de Camille Saint-Saëns, la 11 și 12. Povestitorul acestui spectacol va fi violoncelista Alexandra Enache. De asemenea, mai mulți artiști instrumentiști se vor afla la Cetățuie, unde vor prezenta diverse instrumente muzicale copiilor.
  • În 2 iunie, Filarmonica Brașov va participa în Parcul Titulescu la evenimentul „Orășelul Copiilor”, organizat de Federația AMiCUS. În cadrul acestuia, copiii vor avea ocazia de a descoperi muzica clasică și instrumentele muzicale.

Operă

  • Opera Națională București va găzdui vineri, o nouă ediție „SimphoNicu”, un spectacol-coupé de Nicu Alifantis. Artistul își celebrează, astfel, cea de-a 70-a aniversare. Pe scenă vor mai fi Zan, Fragile Band, Orchestra și Corul ONB.

https://operanb.ro

  • Esplanada (Parcul) Operei Naționale București devine gazda unui eveniment special pentru copii, în zilele de 1 și 2 iunie, unde tinerii se pot bucura de momente unice și inedite prin sport și artă.
  • K-Zilla vă aduce pe scenă peste 12 artiști, sportivi și campioni remarcabili. Evenimentul va include un parc de distracții, piscină, tobogane, mini teren de fotbal, jocuri video, echitație și demonstrații. De asemenea, vor fi organizate concerte, peste 15 ateliere pentru copii și părinți și multe alte surprize.
  • Celebrul musical „Sunetul muzicii” intră, din iunie, şi în repertoriul Operei Braşov. Sâmbătă şi duminică, de la ora 18:30, este programată premiera absolută la Braşov a spectacolului cu „Sunetul muzicii” de Richard Rodgers, pe versuri de Oscar Hammerstein II şi după un libret de Howard Lindsay şi Russel Crouse. Regizor: Cezar Ghioca

https://www.opera-brasov.ro/premiera-sunetul-muzicii-musical-de-r-rodgers/

Teatru

  • Ziua Internațională a Copilului este marcată la Teatrul Ion Creangă printr-un program inedit, intitulat „1 IUNIE în Ținutul Distracției”, compus atât din reprezentații teatrale, cât și din activități pentru cei mici. Programul se desfășoară sâmbătă, 1 iunie, între orele 10:00 și 19:00, la Sala Mare din Str. Piața Amzei nr. 13.

https://teatrulioncreanga.ro/

  • Teatrul Țăndărică ne invită de 1 iunie să îl descoperim pe Pinocchio. La început, Gepetto, un tâmplar dintr-un mic orăşel italian, găseşte într-o bună zi o buturugă năzdrăvană, din care ciopleşte o păpuşă de lemn pe care o botează Pinocchio. Aşa începe povestea lui Pinocchio, o păpuşă de lemn, care trece printr- o mulţime de peripeţii, din care învaţă ce înseamnă să fii bun şi ascultător. Tot sâmbătă, Teatrul Țăndărică ajunge pe Strada Bârcă (între Strada Dumbrava Nouă și Calea Rahovei) unde va avea loc spectacolul Motanul încălțat.

https://www.teatrultandarica.ro/

  • Teatrul Sică Alexandrescu ne invită vineri la Yerma. Aceasta este una dintre piesele de referință ale dramaturgului spaniol Federico García Lorca. A fost scrisă în anul 1934 și este considerat unul dintre cele mai frumoase și spectaculoase texte scrise de autorul spaniol. Regia: Diana Păcurar

Cinema

  • Bucureștenii sunt invitați la Animest Amzei. În program sunt proiecții de film, ateliere de film de animație pentru copii și multe activități creative, recreative și sportive. În fiecare weekend, de la ora 12:00 până la 22:00, vor avea loc activități pentru toate vârstele. Copiii între 6-14 ani vor avea de ales între ateliere de decupaj, desene animate cu creta sau tehnici prin care copiii în sine vor deveni ”personaje animate”. Piața Amzei va fi activată de grupe de copii care vor colora și decupa personaje din animații și forme din natură sau animale pe care vor învăța să le aducă la viață prin tehnici de animație.

https://www.animest.ro/amzei-animat

  • Haikuy!! The Dumpster Battle în regia lui Susumu Mitsunaka are premiera în acest weekend în cinematografe. În ciuda unei competiții puternice, echipa de volei a Liceului Karasuno a trecut de turul preliminar al turneului Harutaka din prefectura Miyagi și a ajuns în turul al treilea.

https://www.cinemagia.ro/filme/gekijoban-haikyu-gomi-suteba-no-kessen-3313979/

  • If în regia lui John Krasinski spune povestea unei fete care descoperă că poate vedea prietenii imaginari ai tuturor. Filmul ne arată ce va face Bea cu această superputere în timp ce pornește într-o aventură magică.

https://www.cinemagia.ro/filme/if-3176579/

Citește și: „Play Fest” - primul festival dedicat învățării prin joacă, vineri, în 22 de localități din România

Leontina Văduva şi Cătălin Răducanu deschid Turneul Naţional „Bella voce, Bella musica” la Ateneul Român, pe 3 februarie 2025
Muzică-Dans-Arte 19 Ianuarie 2025, 09:17

Leontina Văduva şi Cătălin Răducanu deschid Turneul Naţional „Bella voce, Bella musica” la Ateneul Român, pe 3 februarie 2025

Soprana Leontina Văduva și pianistul Cătălin Răducanu deschid pe 3 februarie, de la ora 19:00, la Ateneul Român din...

Leontina Văduva şi Cătălin Răducanu deschid Turneul Naţional „Bella voce, Bella musica” la Ateneul Român, pe 3 februarie 2025
Weekend cultural - Recomandări pentru 17-19 ianuarie
Muzică-Dans-Arte 19 Ianuarie 2025, 08:40

Weekend cultural - Recomandări pentru 17-19 ianuarie

Căutați idei de petrecere a timpului liber? Vă sugerăm o selecţie de recomandări culturale de neratat în acest weekend....

Weekend cultural - Recomandări pentru 17-19 ianuarie
“Identitatea vizuală Constanței – Orașul îmbrățișat cu marea”: O competiție de design cu premii de 10.000 EUR
Muzică-Dans-Arte 18 Ianuarie 2025, 17:00

“Identitatea vizuală Constanței – Orașul îmbrățișat cu marea”: O competiție de design cu premii de 10.000 EUR

Organizația de Management al Destinației Mamaia-Constanța (OMD) și IQads lansează astăzi competiția “Identitatea...

“Identitatea vizuală Constanței – Orașul îmbrățișat cu marea”: O competiție de design cu premii de 10.000 EUR
Expoziția omagială  „MICHAELA NICA CRĂCIUN (1934 - 2023) – MICĂ RETROSPECTIVĂ”  deschisă la Muzeul de Artă din Târgoviște
Muzică-Dans-Arte 17 Ianuarie 2025, 13:23

Expoziția omagială „MICHAELA NICA CRĂCIUN (1934 - 2023) – MICĂ RETROSPECTIVĂ” deschisă la Muzeul de Artă din Târgoviște

Consiliul Județean Dâmbovița, prin Complexul Național Muzeal „Curtea Domnească” Târgoviște vă invită...

Expoziția omagială „MICHAELA NICA CRĂCIUN (1934 - 2023) – MICĂ RETROSPECTIVĂ” deschisă la Muzeul de Artă din Târgoviște
Câștigătorii Premiilor Music Moves Europe 2025
Muzică-Dans-Arte 17 Ianuarie 2025, 13:15

Câștigătorii Premiilor Music Moves Europe 2025

Premiile Music Moves Europe 2025 și-au anunțat câștigătorii, evidențiind diversitatea incredibilă și talentul din scena...

Câștigătorii Premiilor Music Moves Europe 2025
Expoziția aniversară Talent 35 - Susținerea și promovarea artiștilor emergenți și a artei contemporane
Muzică-Dans-Arte 15 Ianuarie 2025, 12:21

Expoziția aniversară Talent 35 - Susținerea și promovarea artiștilor emergenți și a artei contemporane

    Fundația Regală Margareta a României și Muzeul Național de Artă al României prezintă publicului...

Expoziția aniversară Talent 35 - Susținerea și promovarea artiștilor emergenți și a artei contemporane
Manifestări organizate cu ocazia Zilei Culturii Naționale – 15 ianuarie
Muzică-Dans-Arte 15 Ianuarie 2025, 00:38

Manifestări organizate cu ocazia Zilei Culturii Naționale – 15 ianuarie

Primăria Municipiului București celebrează Ziua Culturii Naționale – 15 ianuarie, prin numeroase manifestări...

Manifestări organizate cu ocazia Zilei Culturii Naționale – 15 ianuarie
Cu ocazia Zilei Naționale a Culturii, pianista Sînziana Mircea lansează Turneul Internațional „Imagine Belle Epoque”
Muzică-Dans-Arte 15 Ianuarie 2025, 00:30

Cu ocazia Zilei Naționale a Culturii, pianista Sînziana Mircea lansează Turneul Internațional „Imagine Belle Epoque”

Pianista Sînziana Mircea lansează Turneul Internațional „Imagine Belle Epoque” cu ocazia Zilei Naționale a...

Cu ocazia Zilei Naționale a Culturii, pianista Sînziana Mircea lansează Turneul Internațional „Imagine Belle Epoque”
Ascultă live

Ascultă live

12:30 - 13:00
Discuri de cinci stele
Ascultă live Radio România Cultural
10:10 - 13:00
PRIETENII DE LA RADIO
Ascultă live Radio România Actualităţi
Acum live
Radio România Muzical
Ascultă live Radio România Muzical
Acum live
Radio România Internaţional 1
Ascultă live Radio România Internaţional 1
12:00 - 13:00
reluare: RRI, o voce pentru lumea românească (RRI)
Ascultă live Radio România Internaţional 2
Acum live
Radio România Internaţional 3
Ascultă live Radio România Internaţional 3
Acum live
Radio România 3net
Ascultă live Radio România 3net
12:20 - 14:00
VIAȚA LA ȚARĂ
Ascultă live Radio România Antena Satelor
Acum live
Radio Vacanța Fresh
Ascultă live Radio Vacanța Fresh
Acum live
Radio Vacanța Gold
Ascultă live Radio Vacanța Gold
Acum live
Radio Vacanța Nostalgia
Ascultă live Radio Vacanța Nostalgia
Acum live
Radio România București FM
Ascultă live Radio România București FM
Acum live
Radio România Braşov FM
Ascultă live Radio România Braşov FM
Acum live
Radio România Cluj
Ascultă live Radio România Cluj
Acum live
Radio România Constanța FM
Ascultă live Radio România Constanța FM
Acum live
Radio România Constanța Folclor
Ascultă live Radio România Constanța Folclor
Acum live
Radio România Oltenia Craiova
Ascultă live Radio România Oltenia Craiova
Acum live
Radio România Iași
Ascultă live Radio România Iași
Acum live
Radio România Reșița
Ascultă live Radio România Reșița
Acum live
Radio România Tg Mureș
Ascultă live Radio România Tg Mureș
Acum live
Radio România Timișoara FM
Ascultă live Radio România Timișoara FM
Acum live
Radio România Timișoara AM
Ascultă live Radio România Timișoara AM
Acum live
Radio România Arad FM
Ascultă live Radio România Arad FM
Acum live
Radio Chişinău
Ascultă live Radio Chişinău
Acum live
Radio România Tg Mureș în limba maghiară
Ascultă live Radio România Tg Mureș în limba maghiară
Acum live
Radio România Cluj în limba maghiară
Ascultă live Radio România Cluj în limba maghiară
Acum live
Radio eTeatru
Ascultă live Radio eTeatru