Ascultă Radio România Cultural Live

Vino “Launmomentdat in parc” să descoperi artiștii locali

05 Iunie 2017, 13:09

Parcul Poporului din Timișoara este gazda ediției a doua a festivalului “Launmomentdat în parc”.  Bogat în istorie, aici, vom avea oportunitatea de a intra în vorbă cu artiștii actuali ai orașului nostru, de a înțelege arta într-un context mai puțin formal și  de a descoperi tehnici noi.

Pop Up Store este un concept nou și prezintă un spațiu de expoziție pentru artiști din diferite domenii, precum ceramică, design, print, modă și hand made. În interiorul festivalului se va aranja un spațiu special pentru 21 de artiști.

Participanții Pop Up Store-ului sunt: Abru, Carmen Nicolau, Dani Skinder, DOR, Florinakkis, Ioana Ungureanu, Kape Illustration, Lun, Mădălina Raiceanu, Magazen, New Clear Fairy, Phoenix Armoury, Radu Muj, Raicelai, Raul Puiu, Roxana Netea, Roxi’s Fine Cut, Vandal Club, Woodescu, Z47H și Zesting.

Proiectul Abru a pornit din dorința de a da o a doua șansă obiectelor. Motto-ul conceptului este: „Nimic nu se aruncă, totul se transformă”. Student la arhitectură, Andrei Abrudean realizează accesorii din piese și plăci electronice. Pasiunea și-a descoperit-o la locul de muncă, fiind înconjurat de o sumedenie de piese electronice, acesta a început să le transforme și să le transpună sub o altă formă. Printre materialele componente în accesoriile lui se numără și creioanele colorate.

Carmen Nicolau studiază ceramica în Timișoara. Ea este foarte îndrăgită pentru broșele cu pisici din ceramică, pe care le va expune în cadrul Pop Up Store-ului.

Născute din inspirație, atenție și răbdare, bijuteriile din lemn semnate Dani Skinder sunt estetice și unice, delicate dar rezistente. Fiecare piesă este lucrată cu grijă și dragoste pentru natura.

DOR este un concept de îmbrăcăminte streetwear, care a luat naștere în toamna anului trecut. Colecția este realizată de un grup de prieteni și se inspiră foarte mult din cultura Europei de Est. Hoodie-urile transmit influența undeground a Timișoarei, integrând experiențele personale trăite într-un oraș post-comunist.

Florinakkis este un desenator autodidact. Chiar dacă a terminat Facultatea de Drept, desenul a fost pentru el principala pasiune. A fost încurajat în această direcție în 2011 de către Gabriel Kelemen, atunci când Florinakkis a debutat și a avut prima expoziție. Considerând desenul o formă de exprimare a propriei personalități, el se folosește de tehnica decupajelor (stencil), grafică vectorială și imagini digitale. Interesul timpuriu manifestat în nedreptăți sociale și politică il fac să se autodefinească drept un "artivist".

Colecția “Young Souls” este depre fete cu bentițe, sarafane sprijinite pe umeri și nostalgie. Este despre vorba de norme adaptate sau mai bine zis, despre uniforme reinterpretate. Conceptul îi aparține Ioanei Ungureanu. Young Souls îndrăznește să întrebe cum ar fi dacă liceenele din epoca de aur ar purta bentiță de bună voie și nu obligate, iar sarafanul nu ar fi doar o bucată de pânză purtată silit de toată suflarea juvenilă, rămânând totuși în cerințele vremii.

Kape Illustration este format dintr-un cuplu de ilustratori din Timișoara, Evelyne Krall și Andrei Puică. Lucrările lor sunt realizate atât manual cât și digital, Evelyne ilustrând de obicei digital și Andrei manual. Activitatea lor din ultimii ani, se concluzionează printr-o colecție de afișe pentru evenimente culturale, ilustrații pentru tricouri, concept de personaj, ilustrații de sine stătătoare, câteva benzi desenate scurte, o bandă desenată intitulată "Păsări Aprinse" și romanul grafic „Suferar”, ambele aflate în curs de dezvoltare.

Lun este un concept de bijuterii pentru suflet, prin care artista Manuela Marchis, vorbește despre celebrarea naturii, contemplarea și evoluția omului în călătoria spirituală. Ea este activă în mai multe domenii artistice, precum grafica, bijuterie și muzica. Creațiile ei reprezintă o oglindire a adâcului, desfășurând hărți emoționale ale subconștientului în procese de autocunoaștere și recunoaștere a esenței.

Magazen este un atelier de creaţie  fondat de trei prietene, care realizează articole de îmbrăcăminte și accesorii, cu pasiune și atenție. Creațiile răspund cerințelor vieții urbane de zi cu zi, folosind diferite materiale de la țesături naturale, la materiale tehnice, piele și diferite materiale reciclate. Magazen oferă o gamă completă de articole de îmrăcăminte, poşete, rucsacuri şi accesorii inspirate din viaţa si activități urbane.

Linda Barkasz aka Newclearfairy este un street artist, pictor și ilustrator, care a studiat Artele Plastice în Timișoara. Linda Barkasz este autorul controversatului “obiect-trouvé” sub numele de Pink Pony aka Poneiul Roz, care i-a câștigat notorietate în presa românească.

Ea creează propriul set de semantică și integrează elemente cu semnificiații istorice și mitologice în lucrările ei. Totodată, se inspiră din povești, basme și folclor, care dau o importanță socială în explicarea sensului vieții. Cu toate acestea, Newclearfairy se leagă de prezent, deoarece lucrările ei au un recurs estetic postmodern și dau o primă impresie de contemporanitate.

Phoenix Armory creează bijuterii din argint și obiecte de îmbrăcăminte din aluminiu. Materiile de bază sunt zale și noduri, ordonate matematic și precis, la fel ca și firea artistului. Milorad Lagarto Milenovici  dezvoltă această tehnică cu zale de 13 ani, iar cu noduri de 7, încorporând chiar și pietre semiprețioase (ochi de tigru, malachit, lapis-lazuli, onix). Fiecare piesă este executată manual, pornind de la o sârmă.

Orfevru

Radu Muj împreună cu prietena lui Alexandra Soman, au ajuns să creeze bijuterii handmade din pură coincidență. Cei doi realizează accesorii din cupru cu elementele naturale. Bijuteriile Orfevru îmbină cupru, rășină, alamă, lemn, cu pietre semiprețioase.

Raicelai reprezintă un concept de design cu plante. Atât cromatic, cât și estetic, verdele și plantele au un rol valoros în viețile tuturor, ele reușind să își găsească armonia în orice habitat interior. Terrariumurile sunt un univers natural minimalist, captat în recipiente de sticlă.

Raul Puiu se inspiră din simbolistica veche și geometria sacră. El sculptează cu laser în scoarțele copacilor, care ulterior sunt măcinate pe Dunăre și transformate în pandantive de pus la gât. Fiind pasionat de plante sfinte și culturi vechi, acesta va aduce la eveniment lemnul sfânt Palo Santo, care face parte din cultura maiașilor, aztecilor și incașilor; dar și Ressurection Plant, o plantă magică, care chiar dacă ar hiberna timp de 5 ani ar reînvia după o oră de la primirea primelor picături de apă.

Roxana Netea este un designer grafic și street artist din Timișoara. Ea va pregăti o expoziție organică cu niște cutii customizate, bijuterii handmade și decorațiuni. Tematica este ,, lovebirds``.

Roxi’s Fine Cut este un concept de modă foarte apreciată pe scena locală și nu numai, în special pentru jachetele ei colorate. Conceptul Roxanei Puriș subliniază ideea că suntem diferiți – cum gândim, ce ne dorim, cum ne îmbrăcăm – și asta ne face speciali. Piesele sunt versatile, au un design simplu, dar pattern-uri și broderii variate, pentru a se modela și potrivi fiecărui stil.

Vandalii din spatele conceptului Vandal Club sunt doi tineri pasionați de design. Tricourile lor ironizează realitățile autohtone, folosind figuri publice sau religioase, precum Preafericitul Daniel sau Arsenie Boca și decorate cu expresii degustate la scara largă în online.

Woodescu, după cum sugerează și numele, se ocupă cu designul lemnului. Fiind inspirat din cultura japoneză – a conceptelor Shoji și Kumiko; lucrează manual la îmbinări. Lămpile lui expun simplitate prin construcție, eleganță prin design și relaxare prin lumina difuză, cât și prin pattern-urile de umbre dispersate în jur. Ideea Woodescu încearcă să combată o societate bazată pe consum și producție în serie prin oferirea unor creații unice și calitative.

Z47H se ocupă de obiecte, printuri, recuzită, tipărituri, tricouri. Conceptul Z47H pornește de la ideea că resturile menajere nu pot fi definite ca lucruri inutile, ci sunt materiale care încă nu și-au găsit rostul.

Zesting este un duo creativ care îşi propune să "stoarcă" frumosul din tot ceea ce ne înconjoară. Creațiile lor sunt inspirate din natură, din forme simple, dar sugestive. Acestea sunt alcătuite numai din materiale naturale, de meşteşug, artiștii fiind dedicați 100 % lucrului manual. Proiectul are două secţiuni. Prima parte este dedicată obiectelor de decor, care sunt lucrate manual din ceramică sau sticlă. A doua parte reprezintă dorinţa de a celebra natura şi anotimpurile roditoare. Artiștii vor pregăti o serie de tablouri şi felicitări unicate din flori presate.

Activitățile din cadrul festivalului Launmomentdat în parc vor fi numersoase și diverse, învârtindu-se în zona artei. Vor fi prezente activități ca teatru, film, vom avea concerte, DJ sets, viniluri, biciclete, ateliere de ceramică, frisbee și multe altele.

Pentru a fi la curent cu expozițiile de artă din cadrul festivalului Launmomentdat în parc, urmăriți evenimentul pe Facebook: Pop-Up Store / launmomentdat in parc

eXplore Jazz & Classic 26.11 – 06.12.2024 București, Sinaia, Ploiești, Brașov
Muzică-Dans-Arte 28 Noiembrie 2024, 08:58

eXplore Jazz & Classic 26.11 – 06.12.2024 București, Sinaia, Ploiești, Brașov

jmEvents, organizatorul unor evenimente de prestigiu precum Festivalul Internațional EUROPAfest, Bucharest International Jazz...

eXplore Jazz & Classic 26.11 – 06.12.2024 București, Sinaia, Ploiești, Brașov
Ediție aniversară a seriei de întâlniri „Anotimpurile dialogului despre teatru cu Octavian Saiu” la Teatrelli, în luna decembrie
Muzică-Dans-Arte 28 Noiembrie 2024, 08:54

Ediție aniversară a seriei de întâlniri „Anotimpurile dialogului despre teatru cu Octavian Saiu” la Teatrelli, în luna decembrie

    Miercuri, 4 decembrie, începând cu ora 19:00, Octavian Saiu revine pe scena de la Teatrelli pentru...

Ediție aniversară a seriei de întâlniri „Anotimpurile dialogului despre teatru cu Octavian Saiu” la Teatrelli, în luna decembrie
„35. Povestea nespusă a unei Revoluții”, un proiect multiart care comemorează 35 de ani de la Revoluția română din decembrie 1989
Muzică-Dans-Arte 28 Noiembrie 2024, 08:46

„35. Povestea nespusă a unei Revoluții”, un proiect multiart care comemorează 35 de ani de la Revoluția română din decembrie 1989

Luni, 2 decembrie 2024, de la ora 18.00, în Aula Bibliotecii Centrale Universitare „Carol I” din București...

„35. Povestea nespusă a unei Revoluții”, un proiect multiart care comemorează 35 de ani de la Revoluția română din decembrie 1989
Un regal dedicat violoncelului: ARTCELLO FESTIVAL pentru prima oară în România
Muzică-Dans-Arte 28 Noiembrie 2024, 08:44

Un regal dedicat violoncelului: ARTCELLO FESTIVAL pentru prima oară în România

Miercuri, 4 decembrie 2024 (de la 19.00) , 4 violonceliști cu o frumoasă carieră internațională vor cânta la Sala Radio...

Un regal dedicat violoncelului: ARTCELLO FESTIVAL pentru prima oară în România
Central European Film Festival, ediția a XIV-a  4-6 decembrie 2024, București –  un eveniment în memoria regizorului Radu Gabrea –
Muzică-Dans-Arte 27 Noiembrie 2024, 12:37

Central European Film Festival, ediția a XIV-a 4-6 decembrie 2024, București – un eveniment în memoria regizorului Radu Gabrea –

Central European Film Festival (CEFF) , eveniment inițiat în anul 2011 de regizorul Radu Gabrea și organizat în...

Central European Film Festival, ediția a XIV-a 4-6 decembrie 2024, București – un eveniment în memoria regizorului Radu Gabrea –
Cum au sărbătorit românii Crăciunul, de-a lungul generațiilor: Art Safari lansează o nouă expoziție, „Cele mai frumoase tradiții”
Muzică-Dans-Arte 27 Noiembrie 2024, 07:19

Cum au sărbătorit românii Crăciunul, de-a lungul generațiilor: Art Safari lansează o nouă expoziție, „Cele mai frumoase tradiții”

  Din 28 noiembrie, se deschide la Art Safari expoziția „Cele mai frumoase tradiții”, curator Cristian...

Cum au sărbătorit românii Crăciunul, de-a lungul generațiilor: Art Safari lansează o nouă expoziție, „Cele mai frumoase tradiții”
Concert “Neînvinșii” - două orchestre și două coruri pe scena Ateneului  într-un eveniment dedicat Zilei Mondiale a Persoanelor cu Dizabilități
Muzică-Dans-Arte 26 Noiembrie 2024, 11:04

Concert “Neînvinșii” - două orchestre și două coruri pe scena Ateneului într-un eveniment dedicat Zilei Mondiale a Persoanelor cu Dizabilități

      Peste 100 de instrumentiști și coriști vor urca pe scena Ateneului Român marți, 3 decembrie,...

Concert “Neînvinșii” - două orchestre și două coruri pe scena Ateneului într-un eveniment dedicat Zilei Mondiale a Persoanelor cu Dizabilități
Mezzosoprana Ruxandra Donose – turneu de sărbători acasă
Muzică-Dans-Arte 26 Noiembrie 2024, 10:12

Mezzosoprana Ruxandra Donose – turneu de sărbători acasă

Cu o carieră care se desfășoară de peste 30 de ani la nivel internațional , m ezzosoprana Ruxandra Donose, împreună cu...

Mezzosoprana Ruxandra Donose – turneu de sărbători acasă
Ascultă live

Ascultă live

06:00 - 07:00
Album de colecție
Ascultă live Radio România Cultural
05:05 - 07:00
Bună dimineaţa, România!
Ascultă live Radio România Actualităţi
Acum live
Radio România Muzical
Ascultă live Radio România Muzical
06:00 - 07:00
English 6
Ascultă live Radio România Internaţional 1
Acum live
Radio România Internaţional 2
Ascultă live Radio România Internaţional 2
Acum live
Radio România Internaţional 3
Ascultă live Radio România Internaţional 3
Acum live
Radio România 3net
Ascultă live Radio România 3net
Acum live
Radio România Antena Satelor
Ascultă live Radio România Antena Satelor
Acum live
Radio Vacanța Fresh
Ascultă live Radio Vacanța Fresh
Acum live
Radio Vacanța Gold
Ascultă live Radio Vacanța Gold
Acum live
Radio Vacanța Nostalgia
Ascultă live Radio Vacanța Nostalgia
Acum live
Radio România București FM
Ascultă live Radio România București FM
Acum live
Radio România Braşov FM
Ascultă live Radio România Braşov FM
Acum live
Radio România Cluj
Ascultă live Radio România Cluj
Acum live
Radio România Constanța FM
Ascultă live Radio România Constanța FM
Acum live
Radio România Constanța Folclor
Ascultă live Radio România Constanța Folclor
Acum live
Radio România Oltenia Craiova
Ascultă live Radio România Oltenia Craiova
Acum live
Radio România Iași
Ascultă live Radio România Iași
Acum live
Radio România Reșița
Ascultă live Radio România Reșița
Acum live
Radio România Tg Mureș
Ascultă live Radio România Tg Mureș
Acum live
Radio România Timișoara FM
Ascultă live Radio România Timișoara FM
Acum live
Radio România Timișoara AM
Ascultă live Radio România Timișoara AM
Acum live
Radio România Arad FM
Ascultă live Radio România Arad FM
Acum live
Radio Chişinău
Ascultă live Radio Chişinău
Acum live
Radio România Tg Mureș în limba maghiară
Ascultă live Radio România Tg Mureș în limba maghiară
Acum live
Radio România Cluj în limba maghiară
Ascultă live Radio România Cluj în limba maghiară
Acum live
Radio eTeatru
Ascultă live Radio eTeatru