Trei expoziţii atractive şi interesante, în foaierele TNB!
22 Octombrie 2021, 13:31
În paralel cu spectacolele programate să se desfășoare în această perioadă pe scenele teatrului, în foaiere spectatorii pot admira câteva expoziţii intresante şi atractive, pe teme diverse.
Recent vernisată, în foaierele Sălii Studio veţi vedea expoziția cu lucrări aparţinând Bienalei Naționale de Arhitectură - cel mai important eveniment profesional al breslei arhitecților ce se organizează neîntrerupt din 1994.
Uniunea Arhitecților din România vă invită să vizitați această expoziție ce cuprinde proiectele celor 5 secțiuni ale Bienalei ce au fost premiate pe 18 octombrie 2021: Locuințe individuale; Arhitectură de interior; Arhitectură verde, sustenabilă; Diplome - Arhitecți în afirmare; Proiecte Vizionare.
Bienala Națională de Arhitectură este compusă din 15 secțiuni și se desfășoară și în acest an în 8 orașe din țară - București, Cluj, Iași, Sibiu, Sf. Gheorghe, Târgoviște, Târgu-Mureș, Timișoara.
Bienala are un concept pentru fiecare ediție, propus de conducerea Uniunii Arhitecților din România și de echipa curatorială. Conceptul este structurat ca program cultural, având un conținut complex și de interes, atât pentru breasla arhitectilor, participanți, cât și pentru utilizatorii și locuitorii cărora li se adresează producția de arhitectură, publicul larg.
Expoziția de proiecte a ediției 2021 a Bienalei Naționale de Arhitectură poate fi vizitată între orele 11.00 – 18.00 în foaierele Sălii Studio, la TNB. Accesul publicului se poate face pe la postul de pază de la intrarea în foaierul Media. Expoziția va fi deschisă până la sfârșitul lunii octombrie 2021.
În Rotonda Sălii Mici a Teatrului Naţional Bucureşti, cu ocazia spectacolelor programate la această sală (şi nu numai!) veţi putea vizita expoziţia prilejuită de anul comemorativ Harag György, evocând personalitatea acestui regizor transilvănean epocal al artei teatrale din Ungaria şi România.
Expoziția omagială Harag György va putea fi urmărită și virtual, pe platforma www.fnt.ro, în perioada 6-14 noiembrie 2021. Și la sediul TNB, ultima zi de vizitare va fi 14 noiembrie. Organizatorii acestei expoziţii sunt: Institutul Liszt – Centrul Cultural Maghiar Bucureşti, împreună cu Academia Maghiară de Artă, Teatrul Naţional "I.L. Caragiale" din Bucureşti și Festivalul Național de Teatru (parteneri instituționali).
„Expoziţia itinerantă despre opera regizorului constă din 45 de panouri cuprinzând aproximativ 200 de fotografii însoţite de comentariile şi evocările colegilor de breaslă, teatrologilor şi criticilor, precum şi textele lui Harag, în trei limbi: maghiară, română şi engleză. Expoziţia este pusă la dispoziţia noastră de către Academia Maghiară de Artă”, ne spune Kósa András László, directorul Centrului Cultural Maghiar din București.
Cea de-a treia expoziţie şi cea mai plină de culoare, pe care este posibil ca mulţi dintre dumneavoastră s-o fi vizitat deja, deoarece a avut vernisajul la mijlocul lui septembrie, este cea amplasată în foaierul Media (aripa dinspre Hotelul Intercontinental). Aceasta reprezintă cea de-a doua ediție a Expoziției naționale de pictură în acuarelă sub denumirea România în acuarelă, organizată de Asociația Pictorilor Acuareliști din România, structură afiliată Societății Internaționale de Acuarelă (I.W.S.), în parteneriat cu TNB. România în acuarelă găzduieşte 133 de lucrări semnate de 98 de pictori acuareliști, profesioniști sau amatori, tineri sau mai puțin tineri, reuniți, pentru încă o ediţie, în spațiile TNB. Proiectul propune o abordare amplă și complexă a tehnicii picturii în acuarelă. Expoziția poate fi vizitată în continuare, până pe 31 octombrie. Intrarea este liberă.
Mai multe amănunte despre programul ce include expozițiile găzduite în foaierele TNB, și ne referim la programul TNB Parateatral - Arte vizuale (program inaugurat încă din anul 2012, odată cu darea în folosință a primelor spații remodelate ale TNB) puteți afla de pe site-ul teatrului la secțiunea Parateatral – Arte vizuale : https://www.tnb.ro/ro/expozitii.