TALENTELE SE AFIRMĂ ÎN ACORDURI DE CHITARĂ
24 Iunie 2017, 14:56
Vineri si sambata, 16-17 iunie, in Bucuresti, s-a desfasurat cea de a cincea editie a concursului national de chitara clasica „Talente in afirmare”, care a reunit un numar impresionant de participanti: 105 la cele doua sectiuni distincte ale concursului: „Hobby” si „Performanta”
Evenimentul a fost organizat de Asociatia „Deschideri spre viitor” la sediul Scolii Gimnaziale de Arte nr.5 din Bucuresti.
Concursul a adus pe scena tineri chitaristi, copii si adolescenti talentati care iubesc muzica in general si chitara clasica in mod special si care se pregatesc atat in cadrul scolilor si liceelor de muzica cu profil vocational, cat si in sistem independent.
Sectiunea „Performanta” a fost destinata artistilor cu varste intre 8 si 19 ani care interpreteaza repertorii de factura clasica iar sectiunea „Hobby” s-a adresat incepatorilor in studiul chitarei si amatorilor, care au putut prezenta piese apartinand oricarui gen muzical, cu conditia interpretarii lor cu ajutorul chitarei clasice. Aceasta sectiune foarte larga permite manifestarea tuturor celor care iubesc chitara, fiind deschisa atat prescolarilor, elevilor cat si adultilor, indiferent de varsta.
Juriile celor doua sectiuni ale concursului au fost formate din profesori si interpreti de renume din tara: Liviu Georgescu, presedintele Fundatiei Romane de Chitara, profesor la Colegiul National de Muzica „George Enescu” din Bucuresti; Nicolae Antonescu, dirijor si cadru didactic la Scoala gimnaziala de arte nr. 5 din Bucuresti; prof. dr. Beké Istvan, presedinte al Asociatiei „Harmonia Cordis”, profesor in cadrul Academiei de Muzica „Gheorghe Dima” din Cluj; prof. dr. Vasile Coltea, cadru didactic la Scoala gimnaziala de arte nr. 5 din Bucuresti; Eugen Mang, profesor de chitara si director general al Casei de Productie „E&E Music Production Management”; Victor Rosu, profesor de chitara la Liceul de Arta „I. St. Paulian” din Drobeta Turnu-Severin; Aurelian Andrei, profesor de chitara la Colegiul National de Muzica „Dinu Lipatti” din Bucuresti; Radu Miculita, profesor la Scoala gimnaziala de arte nr. 5 din Bucuresti; Emanuel Popa, profesor la Scoala gimnaziala de arte nr. 5 din Bucuresti si prof. dr. Tudor Niculescu-Mizil, cadru didactic la Scoala gimnaziala de arte nr. 5 din Bucuresti, director artistic si organizatorul concursului.
Duminica, 18 iunie, ora 17.00 a avut loc Spectacolul muzical „Aripi pe portativ” organizat la sediul Scolii Gimnaziale de Arte nr. 5 din Bucuresti, str. Gh. Petraşcu nr. 55, sector 3. Programul a cuprins un recital de muzica clasica sustinut de profesionisti ai genului – voce (Angela Sindeli) si chitara clasica (Tudor Niculescu-Mizil), festivitatea de premiere, gala laureatilor cu momente artistice oferite de premianti si o tombola pentru cei mai fideli sustinatori ai concursului.