Străzi deschise, instalații urbane interactive, plimbări cu tramvaiul de epocă și expoziție de artă România-Franța
22 Iulie 2022, 17:36
Atmosfera estivală continuă la Străzi deschise unde iubitorii de promenadă se pot bucura de spectacole de teatru, spații dejoacă pentru copii sau instalații urbane interactive pe Calea Victoriei. Călătoria inedită cu „Tramvaiul Bookureşti” începe de weekend-ul acesta și așteaptă călătorii cu poezii, discuții despre București și momente muzicale. „În echilibru/(Un)balanced” - al doilea proiect din cadrul programului de burse de idei „Bucureşti RE:imaginat” începe pe 23 iulie, oferind locuitorilor ocazia de a se reconecta la orașul în care trăiesc unii cu alții. Expoziția „Km. 0 al Artei Contemporane” s-a prelungit până în 31 iulie, iar Art Safari își așteaptă vizitatorii într-o călătorie fascinantă în lumea artei și invențiilor.
Străzi deschise - București, Promenadă urbană
30 aprilie - 16 octombrie
Proiect organizat de Primăria Municipiului București prin Direcția Cultură, Învățământ, Turism a Municipiului București
Străzi deschise – București, Promenadă urbană
Program weekend:23-24 iulie
Calea Victoriei, Strada Alexandru Constantinescu
„Străzi deschise” propune un nou weekend cu trasee pietonale şi activări artistice, sportive şi educative între 23 şi 24 iulie, pe Calea Victoriei şi strada Alexandru Constantinescu din sectorul 1. În acest weekend, şoseaua Kiseleff nu devine pietonală.
Evenimentele care iau startul în weekendul 23-24 iulie sunt „Tramvaiul Bookureşti” – o serie de călătorii urban-poetice cu tramvaiul de epocă şi „În echilibru/(Un)balanced” care creează noi locuri de socializare prin amplasarea unui mobilier stradal temporar.
Programul artistic complet poate fi accesat aici.
Tramvaiul Bookurești
30 aprilie - 16 octombrie
Proiect finanțat de Primăria Municipiului București prin ARCUB în cadrul programului „Bucureşti RE:imaginat” - Burse de idei pentru proiecte culturale, după o idee a Asociației „Arta nu mușcă”
Tramvaiul Bookurești
23 iulie-20 august
Linia Tramvaiului 1 | DepoulDudeşti – Bd. Banu Manta – Depoul Dudeşti
Weekend-ul acesta încep călătoriile urban-poetice cu tramvaiul de epocă „Tramvaiul Bookureşti”. Proiectul se derulează pe linia 1 în fiecare zi de sâmbătă, timp de cinci săptămâni. Participanţii beneficiază de o călătorie culturală pe ruta DepoulDudeşti – Bd. Banu Manta – Depoul Dudeşti și retur, fără opriri în staţii.
Călătoriile încep la ora 19.00 şi durează două ore, timp în care participanţii află poveşti şi istorii de pe traseu susţinute de ghizi istorici, se delectează cu momente de jazz, muzică clasică şi muzică interbelică şi îi ascultă pe poeţii oraşului discutând despre Bucureşti.
„Tramvaiul Bookureşti” face parte din seria proiectelor finaliste - Burse de idei „Bucureşti RE:imaginat” - pe care ARCUB le implementează pe parcursul anului 2022.
*Biletele pentru călătoria cu Tramvaiul Bookurești au fost epuizate*.
Detalii despre proiect aici.
În Echilibru/ (Un)balanced
23 iulie-18 septembrie
Proiect finanțat de Primăria Municipiului București prin ARCUB în cadrul programului „Bucureşti RE:imaginat” - Burse de idei pentru proiecte culturale, după o idee a autoarei Daniela Pălimariu
Foto: CLC Gallery Venture
În echilibru/(Un)balanced
Autoare: Daniela Pălimariu
În fiecare weekend din perioada 23 iulie-18 septembrie
Alveolele de la Parcul Kiseleff și Calea Victoriei (zona hotelului Radisson)Proiectul „În echilibru/(Un)balanced” crează un context de întâlnire şi dialog prin amplasarea unor piese de mobilier stradal în spaţiul public. De la bănci-balansoar, la şezlonguri sau scaune înalte, obiectele au funcţii distincte şi sunt gândite în aşa fel încât să ofere o nouă perspectivă asupra împrejurimilor şi să provoace momente de interacțiune între diferiţi participanţi, oferind în același timp și ocazia unei reconectări cu spaţiul public.
Obiectele de mobilier vor fi amplasate în fiecare weekend din perioada 23 iulie-18 septembrie în zona Kiseleff și Calea Victoriei – zona hotelului Radisson, în cadrul programului Străzi Deschise.
În echilibru/(Un)balanced face parte din seria proiectelor câștigătoare a Burselor de idei „Bucureşti RE:imaginat” pe care ARCUB le implementează pe parcursul anului 2022.
Detalii aici.
Evenimente în parteneriat
Km 0 al Artei Contemporane
7-18 iulie
Proiect organizat de Galeria 1001 Arte și Galeria Rivoli 59
Partener: Primăria Municipiului București prin ARCUB
Km 0 al Artei Contemporane
7-31 iulie
ARCUB - Sala Coloanelor, Sala Lipscani, Sala Gabroveni
Programul de vizitare a expoziției „Km 0 al Artei Contemporane” se prelungește până pe 31 iulie. Deoarece proiectul franco-român a fost primit foarte bine de publicul din Bucureşti, expoziţia rămâne deschisă la ARCUB Gabroveni până la finalul lunii iulie. De la pictură, la sculptură, colaj sau newmedia, cele 71delucrărideartăcontemporană sunt semnate de artişti francezi ai galeriei parizeine 59Rivoli şi de artişti români ai galeriei 1001Arte.
Program de vizitare: zilnic, între 12.00 şi 20.00. Intrarea este liberă.
Detalii aici.
Vara Magică
6 iulie - 31 august
Organizator: Asociația culturală ,,Lanto Magia Muzicii’’
Coproducător: Primăria Municipiului București, Partener: ARCUB
Vara Magică
6 iulie-31 august
Ateneul Român
„Vara Magică” continuă la Ateneul Român cu seri de concerte de muzică instrumentală, arii celebre de operetă interpretate de orchestre naționale și internaționale.
În programul festivalului, miercuri 27 iulie 2022, ora 19:30, pe scena Ateneului Român spectatorii vor avea deosebita plăcere de a se întâlni cu New Hope Orchestra, solist și dirijor Octavian Lup, unul dintre cei mai mari violonceliști ai scenei internaționale, alături de Valentin Șerban, câștigătorul Concursului Internațional George Enescu.
Programul serii promite să fie cu adevărat magic: Concertul pentru violoncel și orchestră nr.2 Haydn, Simfonia nr. 40 de Mozart și un periplu prin Anotimpurile lui Vivaldi și Piazzola pentru vioară și orchestră.
Programul complet poate fi consultat aici, iar biletele pentru concertele din cadrul festivalului sunt disponibile pe bilete.ro.
Mogodorf | Program de rezidenţă artistică în Düsseldorf
20 iulie-30 septembrie
Proiect organizat de Centrul de Cultură „Palatele Brâncoveneşti de la Porţile Bucureştiului” şi Kulturamt În parteneriat cu Primăria Municipiului București prin ARCUB
Mogodorf 2022 | Program de rezidenţă artistică în Düsseldorf
Data începere rezidenţă: 1 august 2022
Data terminare rezidenţă: 30 septembrie 2022
ARCUB, Centrul de Cultură „Palatele Brâncoveneşti de la Porţile Bucureştiului” şi Kulturamt Düsseldorf (Departamentul de Cultură din Düsseldorf, Germania) lansează concursul destinat artiştilor vizuali din Bucureşti pentru obţinerea unei burse de creaţie de două luni la Düsseldorf.
Programul de rezidenţă Mogodorf se va derula în perioada august-septembrie 2022, într-un atelier-locuinţă de 70 de metri pătraţi, cu toate dotările (spaţiu de lucru, baie, bucătărie utilată, dormitor, TV, conexiune internet, telefon, bicicleta etc.). Rezidenţa comportă un stipendiu lunar de 1000 EUR şi permite rambursarea cheltuielilor pentru materiale (trebuie prezentate bonurile de casă) până la 300 EUR pentru cele două luni.
Detalii aici.
Art Safari
12 mai-7 august
Proiect organizat de Fundația Centrul Cultural Art Society în parteneriat cu Primăria Municipiului București prin ARCUB
Foto: Art Safari
Art Safari
12 mai-7 august
Palatul Dacia-RomâniaArt Safari și Muzeul Naţional Tehnic “prof. ing. Dimitrie Leonida” își așteaptă vizitatorii într-o călătorie fascinantă în lumea artei și a invențiilor extraordinare! Art Safari face schimb de exponate cu Muzeul Tehnic, găzduind expoziții simultane, timp de 2 săptămâni. Muzeul Tehnic, creat în urmă cu mai bine de un secol, aduce câteva dintre cele mai faimoase exponate în Palatul Dacia-România, în perioada 21-31 iulie.
Biletele și abonamentele pot fi achiziționate online, la casa de bilete Art Safari dar și de la Muzeul Antipa.
Detalii aici.