STAGIUNEA ARTIST IN RESIDENCE DE LA ARCUB CONTINUĂ CU UN NOU CONCERT DE JAZZ: SEBASTIAN BURNECI QUINTET - ”I DREAM THAT I AM AWAKE”
17 Octombrie 2018, 11:18
A treia stagiune de jazz “Artist in Residence” organizată de Primăria Capitalei prin ARCUB continuă cu ΙDream that I am Awake, un concert susținut de SEBASTIAN BURNECI QUINTET ce va avea loc în data de 8 noiembrie 2018, începând cu ora 20:00, la Sala Mare ARCUB (str.Lipscani nr.84-90).
I Dream That I Am Awake este cel mai nou proiect semnat de trompetistul Sebastian Burneci. Inițiat la începutul anului 2018, proiectul a fost lansat în cadrul Stagiunii de Jazz a Teatrului ACT. George Natsis (pian), Adrian Mircea Flautistu (contrabas) și Vlad Popescu (baterie) sunt membri permanenți sau colaboratori ai Big Band-ului Radio, unde Sebastian activează ca prim trompetist, iar Simona Strungaru (electronice) a colaborat ca pianist, orchestrator sau dirijor în majoritatea producțiilor semnate de Sebastian Burneci. Format atât din compoziții mai vechi, cât și din piese noi, proiectul I Dream That I Am Awake prezintă o chintesență a activității din ultimii cincisprezece ani a trompetistului Sebastian Burneci.
Sebastian Burneci
Unul dintre cei mai valoroși muzicieni din noua generație, solist în Big Band-ul Radio, fondator și lider al Bucharest Jazz Orchestra, este membru activ în proiecte internaționale de jazz și parte integrantă a celor mai importante înregistrări și producții live din ultimii ani.
George Natsis
Pianist, compozitor, orchestrator și dirijor prodigios, semnează orchestrații și aranjamente pentru emisiuni de televiziune și albume discografice. Activitatea sa compozițională este răsplătită cu o serie de premii, iar ca dirijor, s-a aflat la pupitrul multor concerte de jazz, de rock simfonic sau camerale. În 2013, este dirijor în turneul european Steve Vai și Evolution Tempo Orchestra.
Vlad Popescu
Este membru al Big Band Radio din 1992 și percuționist secund al Filarmonicii George Enescu din 1996. Evoluează ca baterist și percuționist în concerte internaționale și la festivalurile de jazz din România. În 2011, inițiază proiectul „Stagiunea de Jazz”, în parteneriat cu Radio România Cultural și Teatrul ACT.
Adrian Flautistu
În clasa a XII-a concertează ca solist cu Filarmonica din Botoșani și imprimă alături de Rapsozii Botoșanilor. Plecarea la Conservatorul din București îi aduce multe colaborări cu nume importante din muzica românească, precum Nicu Alifantis, Garbis Dedeian, Mircea Tiberian.
Simona Strungaru
Pianistă, dirijor de orchestră, orchestratoare și compozitoare de muzică de film, a studiat pianul la Conservatorul din Amsterdam, iar în 2015, a lansat orchestra și conceptul „Simona Strungaru Symphonics” în cadrul Nopții Albe a Bucureștiului.
Biletele pot fi achiziţionate online de pe http://arcub.ro/ sau de la casa de bilete de la sediul ARCUB (Strada Lipscani, nr. 84-90).
Prețul unui bilet este de 35 lei (Categoria I), dar elevii, studenţii și pensionarii care se prezintă la Casa de Bilete ARCUB cu legitimaţiile pot achiziţiona bilete la preţul de 25 lei (Categoria II).
Despre “Artist in Residence”:
Inițiat în toamna anului 2016, programul de jazz “Artist in Residence” de la ARCUB invită, în fiecare sezon, un artist român pentru a curatoria o serie de concerte de jazz bilunare, pe o temă aleasă de el însuși. După ce primele două sezoane au prezentat un program de concerte selecționate de Lucian Ban, respectiv Mircea Tiberian, a treia stagiune de jazz “Artist in Residence” este curatoriată de Cristian Soleanu și prezintă, în perioada septembrie 2018 – iunie 2019, o serie de concerte de jazz pe tema „Jazzul – O istorie vie”.
„Am ales titlul acestei stagiuni, «Jazzul – O istorie vie», gândindu-mă la istoria ce stă în spatele vieții și al realizărilor profesionale ale fiecăruia dintre artiștii creatori. Muzica improvizată este rodul unor acumulări de ordin muzical, psiho-afectiv, intelectual, ele fiind diferite de la un artist la altul. Pe scenă, în timpul interpretării, acești factori dau greutate și un farmec aparte actului creator. Proiectele prezentate în cadrul stagiunii emană fiecare «o istorie vie» a artiștilor. Deși diferite, istoriile vii de la “Artist in Residence” sunt marcate toate de aceleași valori – creativitate, libertate, tradiție –, ele constituindu-se astfel într-o alchimie a întregii tradiții muzicale a jazzului”. (Cristian Soleanu, curatorul programului “Artist in Residence”)
Următoarele concerte Artist in Residence #3:
- 22 noiembrie: Alessandro Rossi Group − „Emancipation”
- 13 decembrie: dublu concert Sanem Kalfa / George Dumitriu − „Dance”