SEEN. Audio performance și visual mapping la Galeria Leilei din București
19 Octombrie 2021, 15:06
Proiectul SEEN, o incursiune în multiple tipuri de limbaje artistice contemporane, se încheie cu un performance sonor, eveniment care va avea loc sâmbătă, 23 octombrie, între orele 17.00 -19.00, la Galeria Leilei din București. Muzicienii Diana Miron și Laurențiu Coțac, alături de Outis Quartet, vor analiza multiple perspective de interacțiune cu sunetul, folosind înregistrări de teren, laitmotive ale imaginarului, fragmentarea clipei și interacțiunea cu frecvențele diferitelor spații acustice. Experiența muzicală va fi acompaniată de o serie de instalații video create special pentru acest eveniment de grupul AURAL EYE.
Într-un univers sonor alternativ, artiștii explorează spații hibride cu reguli proprii, care permit dilatarea și contracția timpilor, lăsând hazardul să contureze texturi acustice hibride, care pot fi simțite și văzute, într-o zonă de intimitate micro-expresivă.
SEEN
AudioArt: Diana Miron, Laurențiu Coțac, Outis Quartet
Videomapping: Aural Eye
Sâmbătă, 23 octombrie, între orele 17.00 -19.00, la Galeria Leilei din București
Str. Aurel Vlaicu 88-90, Sector 2
AURAL EYE STUDIO este un duo artistic format din Alina Anca și Daniel Bega. Lucrările lor gravitează în jurul tehnicilor de 3D mapping. Sunt cunoscuți pentru creația video generativă și randări în timp real pentru evenimente live, precum și pentru experimente cu cele mai inovatoare tehnologii disponibile în domeniul artei video și al artelor interactive. De-a lungul celor 6 ani de când lucrează împreună, stilul lor a evoluat nu doar ca o conjuncție prin alăturare, ci și prin dizolvarea lentă a granițelor esteticii proprii în ceea ce a devenit o simbioză organică.
LAURENȚIU COȚAC (contrabas, compoziție, inginer de sunet, coordonator). Laurențiu Coțac (n. 1986, Brașov) este contrabasist și sound artist român stabilit în București, care activează în muzica de avangardă și punk. Cu experiență în editarea de sunet, sound design și compoziție muzicală pentru producții audio-video, film documentar ș.a., este pasionat de field recording și înregistrează locurile pe care le vizitează. Activează în Ansamblul Internațional Hyperion, condus de Iancu Dumitrescu, în trupa Bastos și în grupul And Then This.
DIANA MIRON (vioară, voce, compoziție, sound designer). Diana Miron (n. 1989) este o artistă cu un lung parcurs în muzicăclasică și contemporană, interesată de arta sonoră și de varietatea mediilor de expresie. Studiază muzica de la vârsta de 5 ani. Colaborările cu artiști români și internaționali îi stimulează dorința de eliberare de barierele stilistice în favoarea proiectelor experimentale bazate pe explorare cu sunet, improvizație (solo/colectivă) sau artă performativă. Proiectele ei includ compoziție de soundtrack și sound design pentru spectacole de teatru, film, vocal coaching, ateliere și instalații performative. Ca punct de plecare, lucrările sale răspund în mod direct şi se conectează cu mediul înconjurător, valorificând claritatea momentului prezent în relaţie cu obiecte sau entităţi. Inspirată de posibilitățile infinite ale materialului sonor, de noile mentalități, clişee, virtualitate, respinge ideea de adevăr obiectiv sau relatările culturii de masă, printr-o abordare care implică direct ascultătorul.
Format din violoniștii Francisco Miguel Ramonda, David Ursei, violonistul Mihai Todoran și violoncelistul Victor Sandu, CVARTETUL OUTIS are o formație clasică, dar este cunoscut pentru proiecte experimentale și pentru bucuria de a cânta în locuri neconvenționale.
Proiect co-finanțat de Primăria Sector 2 București
PARTENERI
Propagarta, The Institute, Radio România Cultural, Radio București FM, Smark, IQAds, Teletext, Revista Arta, Modernism.ro,Zile și Nopți, Feeder, Spotmedia, Iqool, Revista Atelierul, Ziarul Metropolis și Munteanu