Școala de Vară de llimbă, cultură şi civilizaţie românească
25 Iulie 2017, 06:35
Universitatea din București organizează, în perioada 24 iulie – 6 august 2017, cea de-a 57 – a ediţie a Cursurilor de Vară de limbă, cultură şi civilizaţie românească.
Cursurile Școlii de Vară își propun să îmbogățească noțiunile de limba română ale studenților străini și să-i familiarizeze cu aspectele importante ale civilizației autohtone.
Cursurile și conferințele vor fi susținute de profesori ai Facultății de Litere din cadrul Universității din București, specialiști în lingvistică, literatură și comunicare, cu o bogată experiență în predarea și testarea limbii române ca limbă străină, atât în țară, cât și în străinătate, în cadrul lectoratelor României din marile universități europene.
A 57-a ediție a Școlii de Vară a Universității din București este dedicată comemorării personalității savantului român Mircea Eliade, de la a cărui naștere se împlinesc 110 ani. Evenimentele cultural-turistice și cele sociale ale programului pregătit pentru acest an vor constitui un parcurs inițiatic, la capătul căruia participanții vor putea explica numeroase mituri, legende și simboluri, cu care se vor fi familiarizat în spațiul românesc: Mănăstirea Hurezi, Mănăstirea Bistrița, Satul Olari-Horezu, Castelul Peleș, Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” sau Ateneul Român.
Timp de șase decenii, Cursurile de Vară ale Universităţii din Bucureşti şi-au construit renumele prin participarea a peste 5.200 de cursanţi, a numeroase cadre didactice universitare din ţară şi străinătate, precum şi a unor distinşi academicieni, oameni de cultură și artişti.
Un material de Mirela Stana.