Romanian Design Week prezintă: "Threads of Tradition", expoziție de design românesc la Central de Diseño din Madrid
13 Iunie 2017, 08:15
Romanian Design Week (RDW) în colaborare cu Institutul Cultural Român (ICR) și Asociația Designerilor din Madrid (DIMAD) pregătește una dintre cele mai importante expoziții de design contemporan românesc organizate în Madrid. Peste 50 de obiecte imaginate de 24 de tineri designeri români vor fi expuse la Central de Diseño, Centrul cultural Matadero, în perioada 15 iunie – 16 iulie 2017.
Selecția de proiecte pe care Romanian Design week a propus-o sub numele de "Threads of Tradition" demonstrează valoarea pe care întoarcerea la tradiții o poate aduce atât din punct de vedere cultural, antropologic, cât și economic și este o dovadă a valorii dialogului dintre nou și vechi, prezentând, în paralel, cum inovația poate ajuta la conservarea tehnicilor tradiționale.
"Această expoziție de la Madrid este unul dintre cele mai notabile evenimente de design românesc românesc organizate în Spania până în prezent. În plus, Central de Diseño, partenerul spaniol, este principala vitrină a designului spaniol, find un spațiu unde se expun cele mai bune lucrări de design contemporan din toată Iberoamerica (Bienala de Design Iberoamerican) și unde se lansează anual cele mai noi tendințe în materie din Peninsula Iberică. Colaborarea cu Romanian Design Week ne-a permis să putem aduce în fața publicului o excelentă selecție de proiecte, care revalorizează într-un mod inovator tradiții și practici ale artizanatului românesc", Ioana Anghel, directoarea Institutului Cultural Român de la Madrid.
Expoziția "Threads of Tradition", în viziunea curatorială a RDW, reunește o selecție de proiecte realizate de unii dintre cei mai reprezentativi și mai activi tineri designeri români ai momentului și se construiește pe două axe creative: prima se centrează pe materiale și tehnici de producție inspirate din meșteșugurile tradiționale (arderea lutului, tâmplărie manuală, urzeală, tors și cusut), iar cea de-a doua își propune să revalorizeze și să reinterpreteze motive și simboluri românești, prin metode contemporane de producție. Vor fi expuse colecții recente care au în comun atât o execuție exemplară, inspirată din meșteșuguri valoroase, cât și o bună doză de umor provenit din reinterpretări bine dezvoltate ale unor imprimeuri și simboluri românești. Designul expoziției a fost conceput de către Eliza Yokina, iar designul grafic de către Ciprian N.Isac - Atelierul de Grafică și Cătălina Zlotea.
Designeri // proiecte
Alex Pintea // Cai verzi pe pereți // Combic // coolwoolstudio // Corvin Cristian // Cosânzeana // Dare to Rug // DeltaCraft // Eliza Yokina // Grapho_mat // Illustris // Ioana Ciolacu // KraftMade // Lana // Mădălina Andronic // Materia // Meșteshukar ButiQ // Olah Gyarfas // Patzaikin // Pro Patrimonio // Ruxandra Sacaliș // Șezi // Ubikubi// Wagner Arte
________________________________________________________________________
Romanian Design Week este cel mai mare eveniment multidisciplinar din România, iar printre cele mai importante obiective ale proiectului se numără: promovarea designului, interacțiunea dintre specialiștii din diverse ramuri ale acestuia, apropierea unui public cât mai larg de domeniile pe care își propune să le acopere, dar și generarea contextului necesar dezvoltării acestor discipline în România.
Un proiect al The Institute, Romanian Design Week este un eveniment anual care promovează designul românesc contemporan drept instrument ce poate contribui la progresul social, economic și cultural.
Este primul proiect dedicat în întregime designului, care se adresează atât publicului, cât și profesioniștilor. În fiecare an, Romanian Design Week trasează o hartă a evenimentelor și spațiilor ce promovează designul. În 2017, RDW va avea loc în perioada 20 mai – 28 mai.
institute.ro/romanian-design-week; facebook.com/romaniandesignweek
The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 18 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industrilor creative din România. Prin tot ceea ce face, contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional.
institute.ro; facebook.com/Institute.ro