Recomandări culturale – vineri, 5 februarie 2021
05 Februarie 2021, 05:36
Orchestra Naţională Radio susține un concert fără public sub bagheta dirijorului Cristian Mandeal și cu participarea violonistului Gabriel Croitoru, cu un program dedicat Ludwig Van Beethoven. Cocertul este transmis în direct pe posturile Radio România Muzical şi Radio România Cultural și în streaming live pe Internet, pe site-urile radioromaniacultural.ro și romania-muzical.ro, precum și pe paginile de Facebook Orchestrele și Corurile Radio și Radio România Muzical. Ora 19:00, la Sala Radio.
Muzeul Național al Literaturii Române organizează, în perioada 5 februarie – 10 aprilie, expoziția-eveniment „Celebrități din Lumea Plutitoare. Stampele japoneze”. Piesele fac parte din colecția privată Ukiyo-e George Șerban. Expoziția este deschisă de marți până sâmbătă, la sediul MNLR din București, în intervalul orar 10:00 – 18:00. Vizitarea se face cu programare telefonică.
Opera Naţională Bucureşti difuzează online spectacolul „Otello” de Giuseppe Verdi, pentru a marca 134 de ani de la premiera mondială. Ora 19:00.
Teatrul Naţional I.L. Caragiale reia spectacolele la sediu, în toate sălile, cu respectarea normelor în vigoare, impuse de pandemia de COVID-19. Din programul zilei de astăzi: ora 19:30 - Orchestra Titanic – la Sala Pictura, Incognito - la Sala Atelier tot la 19:30 și Jurnal de România.1989 - la Sala Mare cu începere de la ora 20:00.
Teatrul Tineretului din Piatra Neamţ prezintă cea de-a patra premieră a stagiunii, „Pattern”, un spectacol de Daniel Chirilă, cu Daniel Beșleagă. Ora 19:00, Sala Mare.
Spectacolul „Micul Prinţ” după Antoine de Saint-Exupéry, în regia lui Bobi Pricop, deschide programul lunii februarie la Teatrul pentru Copii şi Tineret „Gong” din Sibiu. Ora 18:00. Detalii și bilete pe teatrulgong.ro.
Teatrul German de Stat din Timișoara transmite pe pagina sa de Facebook spectacolul „Albă ca Zăpada”, adaptat după basmul Fraților Grimm. Regia Simona Vintilă. Vizionarea este disponibilă gratuit până la ora 21:00. Spectacolul este supratitrat în limba română.
Matei Vișniec, cel mai jucat dramaturg român atât în țară, cât și în străinătate, „debutează” pe scena de la Țăndărică, cu o piesă scrisă pentru copii. „Omul de zăpadă care voia să întâlnească soarele” este un poem plin de tandrețe, candoare și sensibilitate, un poem care vorbește despre prietenie, tristețe, bucurie, speranță. Spectacolul poate fi vizionat sâmbătă 6 februarie la orele 11:00 și 18:00.
Duminică la ora 18:30 sunteți invitați la Club 99 -- singurul club de stand-up comedy din București, la o improvizație cu Andrei Ciobanu, Natanticu & Alex Mocanu.