Recomandări culturale – miercuri, 20 ianuarie 2021
20 Ianuarie 2021, 05:00
Spațiul cultural „Reactor” din Cluj vă invită la o porție de „Proteine fluorescente”, o propunere scenică, un eseu performativ pe tema orașului, a tânărului care trăiește în oraș, a întâlnirii dintre structurile citadine și uman în România. Regia: Leta Popescu. Distribuția: Alexandra Caras, Bianco Erdei, Cătălin Filip și Oana Mardare. Spectacolul este difuzat în streaming începând cu ora 20. Detalii pe eventbook.ro.
În perioada 20 - 24 ianuarie se desfășoară online festivalul Rocanotherworld Winter Edition. Tema ediției este „Fii curios, fii diferit, fii pentru ceilalți”. Vor fi prezentate 14 concerte care au fost înregistrate la ediţia din iunie 2020 a festivalului. Platforma Overground Showroom.
Editura Polirom lansează online cel mai recent roman al scriitorului Radu Țuculescu, „Femeia de marțipan”. Ora 19.00. Invitați, alături de autor: Liviu Antonesei, Paul Farkas și Raul Popescu. Moderator: Adina Dinițoiu. Dialogul va fi transmis pe pagina de Facebook a Editurii Polirom: facebook.com/polirom.editura.
Elite Art Gallery din București vă invită să vizitați expoziția #FRESH. Evenimentul reunește lucrările artistelor Ramona Ursache și Ștefana Petre, două dintre câștigătoarele concursului de artă vizuală #FRESH. Expoziția este deschisă până pe 28 ianuarie.
În cadrul proiectului „Hektomeron” al Teatrului Naţional „Marin Sorescu” din Craiova sunt prezentate timp de 100 de zile, 100 de poveşti cu 100 de regizori de teatru din tot atâtea ţări pe site-ul hektomeron.com în regim de live streaming din Sala Mare „Amza Pellea” a teatrului.
Muzeul Municipiului București vă invită să vizitați expoziția tematică „Moda în Bucureștiul interbelic”. Expoziția prezintă moda vremii, accesorii vestimentare, decorațiuni interioare, fotografii personale, imagini ale orașului cu mult apreciata arhitectură modernă, instantanee cu domni și doamne la patru ace, cu automobile, străzi, bulevarde, birturi, restaurante și terase. Alături de costume sunt valorificate colecțiile personale de fotografii și cărți poștale și piesele de artă decorativă din metal, porțelan, lemn cât și diversele exponate care au reprezentat știința și tehnica acelor ani. Expoziția este deschisă până pe data de 14 februarie.