Recomandări culturale marți, 26 octombrie 2021
26 Octombrie 2021, 06:32
- ,,Actul de căsătorie” – o piesă despre cât de important este să scrii despre viața oamenilor obișnuiți, întrucât “ regii și președinții vin și pleacă, dar instalatorul rămâne mereu. Acest lucru îl face cel mai important om de pe pământ!”. O piesă scrisă de Ephraim Kishon, în regia lui Dan Tudor și traducerea în limba română de Franz Auerbach, desfășurată marți, 26 octombrie, ora 19:00, la Teatrul Evreiesc de stat.
- În perioada 17 septembrie - 17 decembrie 2021 are loc Expoziția Internațională de Caricatură– Portret. Bacovia 140, realizată de Victor Eugen Mihai – Vem. Pentru această expoziție, au desenat, timp de 4 ani, 180 de artiști din 50 de țări. S-au strâns peste 350 de desene, iar expoziția pe care publicul vizitator o va putea admira până în 17 decembrie 2021 este alcătuită dintr-o selecție a celor mai reprezentative lucrări. Expoziția poate fi admirată de marți până duminică, în intervalul orar 10.00 – 18.00, la Casa Memorială „George și Agatha Bacovia”.
- ,,EU RĂMÂN”, un spectacol cu Blanca Doba, în regia Luanei Hagiu, este un spectacol despre un tot important – un tot al meseriei și al frământărilor, care va avea loc marți, 26 octombrie, ora 19:00, Teatrul Apropo.
- „Amor Amar”, Pierre Sauvil, în regia lui Mircea Cornișteanu, este povestea a două cupluri prietene. Primul cuplu se bazează pe convingerea fermă că ceea ce-i ține împreună este lipsa totală a dragostei și indiferența reciprocă pe care o afișează permanent. Al doilea cuplu este unul tradițional, care se bazează pe iubire. Piesa are loc marți, 26 octombrie, ora 19:00, la CREART.
- Până la data de 30 octombrie,poate fi vizitată în Sala de Sticlă a Muzeului Național al Satului „Dimitrie Gusti”, expoziția de relief ceramic„Revenirea la Viață” a artistului Claudiu Moldoveanu. Cele 36 de lucrări expuse transmit mesajul optimist al creatorului care, în ciuda faptului că este nevăzător, reușește să dea viață lutului și să îl facă să comunice.
- Expoziția„140 de ani de relații diplomatice Spania-România” se desfășoară în toată luna octombrie, în cadrul Muzeului Național de Istorie a României, organizată în parteneriat cu Ambasada Spaniei la București.Prin intermediul acestei expoziții fotodocumentare vizitatorii vor putea cunoaşte istoria comună a relațiilor bilaterale dintre Spania și România, care a început în 1881, când s-a înființat prima legație spaniolă în ţara noastră.