Povești culturale născute din timpuri vechi - Festivalul de Muzică Veche București 2020
25 Noiembrie 2020, 14:21
Festivalul de Muzică Veche București își vede de drum, în variantă online anul acesta, în perioada 27 noiembrie - 05 decembrie. De altfel și vizualul ediției, un portret realizat de artistul Volker Hermes, reflectă perfect starea în care ne aflăm și probabil că va deveni o veritabilă capsulă a timpului. Cine îl va revedea peste ani, va ști fără echivoc că este vorba despre anul de grație 2020.
Ediția de anul acesta se concentrează pe muzica secolelor al XVII-lea și al XVIII-lea, cu mici escapade temporale, pe afiș aflându-se numele unor compozitori precum Johann Sebastian Bach, Georg Friedrich Händel, Robert de Visée, Georg Philipp Telemann, Heinrich Ignaz Franz von Biber, Jean-Marie Leclair și alții.
Va fi o ediție ce va aduce în casele iubitorilor de muzică unele dintre cele mai importante pagini scrise pentru clavecin, teorbă, vioară sau violone, un adevărat regal sonor. Cele șapte evenimente din acest an aduc în fața publicului bucureștean, și nu numai, nume sonore din universul „early music” și vechi prieteni ai Festivalului, precum Xavier Díaz-Latorre (chitară barocă/teorbă), Ketil Haugsand (clavecin), Yuko Inoue (fortepiano), Melinda Béres (vioară barocă), Mircea Ionescu (vioară barocă), Rafael Butaru (vioară barocă), Csibi Dávid (violă barocă), Ciprian Câmpean (violoncel baroc), István Csata (viola da gamba și violone) și Raluca Enea (clavecin) sau Ansamblul de Muzică Veche „Codex” (Sf. Gheorghe), printre alții.
Toate concertele vor putea fi urmărite online, pe stream live, pe pe site-ul earlymusic.ro, dar și pe pagina de Facebook și pe canalul de Youtube - Bucharest Early Music Festival. Festivalul de Muzică Veche București este organizat de Asociația Antiqva și de agenția Medieval Praxis.
Mai multe informații găsiți la https://www.facebook.com/Festivalul.de.Muzica.Veche.Bucuresti/.