Orice spațiu urban se poate transforma în scenă - Scena din cartier activează sectorul muzical independent din Timișoara
28 Octombrie 2020, 10:05
Un proiect inedit de intervenție locală este deschis tuturor muzicienilor din orașul de pe Bega. Scena din cartier vine în întâmpinarea muzicienilor din sectorul independent timișorean, afectat de restricțiile generate de pandemia cu COVID-19. Proiectul abordează problemele întâmpinate de sectorul cultural muzical independent local, artiștii independenți neavând colaborări sau contracte constante, devenind astfel un grup vulnerabil. Scena din cartier include concerte și sesiuni de discuții cu muzicienii timișoreni, scopul fiind acela de a identifica soluții de susținere a sectorului independent în timpul pandemiei și se desfășoară până la data de 15 ianuarie 2021.
Participarea la proiect este deschisă tuturor muzicienilor timișoreni, iar înscrierea se poate realiza până în 1 noiembrie pe site-ul oficial al proiectului www.scenadincartier.ro. Înscrierea este adresată artiștilor care îndeplinesc una din cele trei condiții: nu sunt angajați, nu au obținut indemnizație sau ajutor social în ultima perioadă și/sau nu au avut angajamente contractuale ultima perioadă.
Fii vocea cartierului tău, fii vocea care generează schimbarea! În cadrul proiectului, 30 de muzicieni din sectorul independent timișorean au ocazia de a lua parte la concerte organizate în cartiere, dar și de a dialoga cu alți artiști din sectorul independent, scopul întâlnirilor fiind acela de a forma o structură asociativă pentru a facilita un dialog eficient cu autoritățile și instituțiile publice.
Împreună aducem scena în cartierul tău! Proiectul presupune realizarea a nouă concerte de muzică clasică, blues și jazz, desfășurate în cartiere timișorene cu particularități diferite. Concertele susțin legătura dintre muzicieni și public care facilitează schimbul de emoții prin actul artistic. Evenimentele doresc a transmite un mesaj simplu: orice spațiu urban se poate transforma în scenă, apropiind astfel manifestările culturale de locul în care trăiește cetățeanul.
Directorul artistic al proiectului este muzicianul Johnny Bota, unul dintre membrii fondatori ai Bega Blues Band, fiind și unul dintre puținii români care dețin titlul de „Doctor în Muzicologie”. Proiectul este derulat de Asociația Trib’Art.