O nouă ofertă educativă MNAR!
04 Octombrie 2021, 16:06
Muzeul Național de Artă al României în parteneriat cu Asociațiile Artelier D, Proiecte pentru copii, ArtCrowd, artiști în educație și De-a arhitectura, lansează o nouă ofertă educativă pentru anul școlar 2021-2022, structurată pe grupe vârste, corelată cu ciclurile preșcolar, primar, gimnazial și liceal.
Atelierele sunt special concepute pentru a dezvolta imaginația participanților și sunt gândite să încurajeze creativitatea, să dezvolte abilități artistice și să înlesnească dobândirea de cunoștințe. Propunerile oferă perspective inedite asupra operelor de artă, fiind prezentate într-o manieră relevantă pentru fiecare categorie de vârstă.
Pornind de la întâlnirea directă cu opera de artă, programele ofertei educative încurajează spiritul de observație și imaginația, fiind instrumentele ideale pentru dezvoltarea gândirii critice sau asociative, dar și pentru dezvoltarea îndemânărilor practice. Descoperirea lumii prin intermediul artei, capacitatea de a formula întrebări sau realizarea conexiunilor cu noțiunile dobândite în cadrul educației formale, sunt doar câteva dintre obiectivele pe care noua ofertă educativă le propune. MNAR și asociațiile partenere promovează astfel o creștere coerentă a copiilor, cu ancore în lumea artei, arătând prin mijloace creative, cum învățarea poate deveni rapid un joc, iar eforturile depuse se transformă imediat în rezultate.
Așadar, Muzeul Național de Artă al României și Asociațiile Artelier D, Proiecte pentru copii, ArtCrowd, artiști în educație și De-a arhitectura salută noul an școlar și le urează tuturor elevilor și preșcolarilor să fie zâmbitori și creativi pe tot parcursul acestuia!
***
Programele educative se desfășoară de miercuri până vineri, începând cu ora 10.00, atât la Muzeul Național de Artă al României, din Calea Victoriei 49-53, cât și la Muzeul Colecțiilor de Artă, din Calea Victoriei 111. Oferta educativă MNAR prezintă și o serie de programe care se pot desfășura în mediul online, la clasă sau de acasă, în funcție de nevoi.
Programările se fac cu cel puțin o săptămână în avans la adresa de mail educatie@art.museum.ro.
Materialele pentru activitățile creative sunt puse la dispoziție de muzeu.
Durata programelor: între 60 și 120 minute
Numărul de participanți: variabil în funcție de program
Preț: între 10-35 lei/ participant
Detalii: educatie@art.museum.ro