Muzeul Național de Artă Contemporană (MNAC) iese din muzeu
28 Noiembrie 2018, 10:54
O expoziție de la MNAC despre rasismul la români își începe călătoria prin districtele de business ale capitalei cu Electronic Arts Romania: People, Games & Careers - prima companie care va găzdui la sediul său Muzeul Nomad de Artă Contemporană și le va oferi oportunitatea celor 1000 de angajați ai săi să descopere arta în afara muzeului.
Muzeul Nomad de Artă Contemporană (MNomAC) este un muzeu pop-up care călătorește cu o misiune: să apropie emoțional două lumi care nu se întâlnesc niciodată - cea a turnurilor înalte din sticlă și cea a comunităților marginale.
Când: Vernisaj - joi, 29 noiembrie 2018, ora: 19:00
Unde: sediul Electronic Arts România, AFI Park 2, Bulevardul General Vasile Milea 4.
Invitați speciali: Clubul de Educaƫie Alternativã din Ferentari.
ATENȚIE - Teaser video MNomAC!
Perioada expoziției: 29 noiembrie – 10 decembrie 2018.
Scopul acestei inițiative derulate de MNAC în mediile corporate este de a crea o punte de dialog între comunitățile vulnerabile social-economic și clasa activă financiar în vederea creșterii gradului de conștientizare a problemei discriminării, apel la solidaritate și la adaptarea culturilor organizaționale la o etică responsabilă social.
Expoziția este împrumutată gratuit de MNAC companiilor ce doresc să aducă arta mai aproape de angajații lor și poate fi chemată folosind platforma muzeulnomad.ro.
Expun:
Claudiu Cobilanschi - So Dashti Te Keras? (Ce este de făcut?), video
George Vasilescu - Imaginea Celuilalt, video
Simona Constantin, Suzana Dan, Cosmin Filișan - Autogol, instalație
Muzeul Nomad de Artă Contemporană este un proiect al programului MNAC de Community Outreach ce are ca obiectiv dezvoltarea publicului muzeului prin derularea unor proiecte educaționale și intervenții artistice in place dedicate unor comunități țintite. Astfel, muzeul devine o agora pentru dezbatere a temelor care prin dialog între membrii societății pot fi înțelese mai bine prin spargerea limitelor impuse de prejudecată.
Proiect desfășurat în parteneriat cu Policy Center for Roma and Minorities și cofinanțat de AFCN - Administrația Fondului Cultural Național, sesiunea de finanțare proiecte culturale II/2018, aria Arte Vizuale.
Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.