Mai cu multă operetă și musical
02 Mai 2018, 13:02
Teatrului Național de Operetă și Musical “Ion Dacian” vă așteaptă în sălile de spectacole și în luna mai, cu producții încântătoare.
Soliștii, orchestra, corul și baletul ne poartă prin călătoria fascinantă a muzicii de film și musical, dau viață operetei lui Johann Strauss în “Liliacul”, prind într-un spectacol de gală cele mai frumoase operete românești și readuc pe scenă cântecele dedicate femeii.
11 mai, de la ora 19:00 – Călătorie în lumea filmului și a musicalului – Sala Mare a Palatului Național al Copiilor
„Star Wars”, „Titanic”, „The Godfather”, „Harry Potter”, „Pirates of the Caribbean”, „Schindler’s List”, „West Side Story”, „Le fantôme de l’Opéra”, „Evita”, „Notre-Dame de Paris”, „South Pacific” – sunt doar câteva dintre celebrele teme din filme care vor fi cântate de soliștii Operetei bucureștene.
Detalii despre spectacol și distribuție: http://www.opereta.ro/spectacole/calatorie-in-lumea-filmului-si-a-musicalului/
13 mai, de la 19:00, - „LILIACUL” de Johann Strauss-fiul – Sala Mare a Palatului Național al Copiilor
Fiecare punere în scenă a celei care a fost supranumită “regina operetei vieneze”, opereta lui Johann Strauss, bucură iubitorii genului și umple sălile de spectacole. “Liliacul” în interpretarea artiștilor Operetei bucureștene este o încântare, o bucurie pentru public.
Detalii despre spectacol și distribuție: http://www.opereta.ro/spectacole/liliacul/
20 mai, de la 18:30 – “Gala Extraordinară a operetei românești” – Sala Mare a Palatului Național al Copiilor
Buchetul celebrelor operete românești înflorește în interpretarea soliștilor Teatrului Național de Operetă și Musical „Ion Dacian” acompaniați de ansamblurile orchestră, cor și balet sub îndrumarea dirijorului Lucian Vlădescu. Nicicând nu a fost mai potrivit un asemenea regal muzical. Sărbătorim astfel Anul Centenar prin muzică românească autentică. Tradiția, cultura și folclorul se împletesc în operetele compozitorilor români și sunt transmise mai departe, către public, cu talent și dăruire, de echipa Operetei bucureștene.
Detalii despre spectacol și distribuție: http://www.opereta.ro/spectacole/gala-extraordinara-a-operetei-romanesti/
26 mai, de la ora 19:00 – “Parfum de femeie” – Sala Mică a Palatului Național al Copiilor
Când tenorii George Ionuț Vîrban, Andrei Pleșca, Bogdan Lupea și baritonul Alexandru Constantin se întâlnesc în scenă cu renumita soprană Bianca Ionescu–Ballo, prim-solistă a Teatrului Național de Operetă și Musical „Ion Dacian”, ia naștere un spectacol muzical, ca un parfum – suav, delicat și, totodata, puternic. “Parfum de femeie” este o încântare pentru toți iubitorii de musical având ca ingrediente cele mai cunoscute piese de dragoste acompaniate la pian de Alexandru Burcă.
Detalii despre spectacol și distribuție: http://www.opereta.ro/spectacole/parfum-de-femeie/
Biletele pot fi achiziţionate online, pe www.startickets.ro și în reţeaua de magazine Startickets.ro:
B-dul Tineretului Nr. 8 - 10, Casa de bilete a Palatului Naţional al Copiilor, Bucureşti
Calea Dorobanţi nr. 62, apt. 5
Mai multe detalii legate de spectacolele noastre găsiți pe: www.opereta.ro
Parteneri: Agerpres, Evenimentul zilei, Capital, Șapte seri, Radio România Cultural, România Liberă, DC News, Radar de Media, societateamuzicală.ro, mklasica.ro, eva.ro, ArtOut, Grădina Botanică „Dimitrie Brândză”, Universitatea București, goingout.ro, inoras.ro, iqool.ro.
Sponsori: Bucuria, ookee.ro.
Despre Teatrul Naţional de Operetă şi Musical “Ion Dacian”
Teatrul Național de Operetă și Musical “Ion Dacian” a fost înființat în anul 1950 sub denumirea de Teatrul de Stat de Operetă. Teatrul poartă numele celebrului tenor Ion Dacian, a cărui îndelungată carieră este asociată cu Epoca de Aur a Operetei românești.
De la începuturile sale, Opereta s-a bucurat de o primire favorabilă din partea publicului din România, genul cunoscând o popularitate deosebită în special în perioada anilor ’70 – ’80. Spre sfârșitul anilor ’90 nivelul de popularitate al Operetei a cunoscut o scădere dramatică.
În noul mileniu, Teatrul a cunoscut o perioadă de înnoire și modernizare. Schimbările au vizat în principal creșterea calității producțiilor din punct de vedere artistic și tehnic, atragerea unor noi categorii de public (în special publicul tânăr) și conturarea unei noi imagini a Operetei, care să ilustreze atât bogata sa tradiție, cât și noile proiecte de viitor, menite să transforme Teatrul într-un important centru cultural al Capitalei.
În repertoriul actual al Teatrului Național de Operetă și Musical “Ion Dacian” sunt incluse musicaluri, operete, concerte, evenimente de gală, precum și spectacole sezoniere.