Întâlnire de comunitate şi programe speciale la Muzeul Hărţilor
22 Iunie 2018, 13:44
La final de iunie, vă aşteptăm cu programe speciale şi evenimente adresate comunităţii, pe care vi le prezentăm în cele ce urmează:
Sâmbăta cu program prelungit şi muzică de jazz
Pe 30 iunie, Muzeul Hărţilor va putea fi vizitat până la ora 21:00. În plus, după ora 19:30, vizitatorii vor fi invitaţi să se relaxeze pe terasa muzeului, ascultând muzică de jazz. Vor concerta: Ciprian Pop - chitară, Paolo Profeti - saxofon şi Adrian Flautistu - contrabas.
Mulţumim partenerului nostru, Uniunea de Creaţie Interpretativă a Muzicienilor din România, pentru sprijinul acordat în realizarea acestui eveniment.
Invitaţie la muzeu: Timpuri pe hartă
Sâmbătă, 30 iunie,ora 18:00, la Muzeul Național al Hărților și Cărții Vechi are loc o întâlnire a comunităţii din proximitate. Cu acest prilej, un expert restaurator ne va dezvălui câteva dintre secretele hârtiei şi ale păstrării ei şi vom afla răspunsuri la întrebările despre documente şi hărţi vechi şi despre cum să avem grijă de o colecţie. Întîlnirea are loc în cadrul proiectului„Timpuri pe hartă”, proiect cultural co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional.
După discuţii, ne vom relaxa pe terasa muzeului cu o limonadă şi muzică de jazz.
Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitea beneficiarului finanțării.
Miercurea gratuită
Pe 27 iunie, în ultima zi de miecuri din lună, vă invităm să vizitaţi gratuit colecţiile de hărţi vechi şi gravuri, precum şi expoziţiile temporare.
Muzeul Național al Hărților și Cărții Vechi (MNHCV) din Bucureştieste printre puținele instituţii culturale cu acest specific din lume. Muzeul deține o colecţie de peste 1000 de lucrări realizate în perioada secolelor XVI – XX, hărţi vechi şi gravuri ce reprezintă în principal provinciile româneşti, state şi regiuni europene, precum şi hărţi astronomice și planuri de oraș. MNHCV își propune să devină mai mult decât un muzeu, să fie un loc de intersecție al artelor, un centru pentru studierea și reconsiderarea istoriei și a geografiilor lumii, atât de către specialiști cât și de către publicul general.