Gala Laureatilor Concursului „Drumul spre celebritate”...la Biblioteca Națională
21 Noiembrie 2018, 14:59
Ediția a II-a a Stagiunii de Colecție, parte a proiectului ambițios „100 de ani în 100 de concerte” organizat de Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România, cu sprijinul Ministerului Culturii și Identității Naționale și a Administrației Fondului Cultural Național, se va încheia luni, 26 noiembrie 2018, în sala Atrium a Bibliotecii Naționale a României (Bd. Unirii nr. 22).
În ultimul recital, care va începe la ora 17,30, vor evolua patru dintre cei mai buni muzicieni, recent remarcați în cadrul Concursului “Drumul spre celebritate”, ediția a IX-a, de la Palatul Mogoșoaia.
În această gală a tinerelor talente îi veți putea asculta pe Andra Maria Mărgineanu – Gavrilescu – pianistă și baritonul Juhász-Boylan Pál-Károly, câștigători ai trofeelor “Drumul spre celebritate”, dar și pe trompetistul Radu Mihai Ghebaurăși pianistul Ștefan Pretuleac, laureați cu premiile I la competiția amintită.
Aceștia vor interpreta opusuri de: Jules Levy, Frederich Chopin, Wolfgang Amadeus Mozart, Adrian Pop și Claude Debussy .
Accentul expoziției adiacente va cădea pe tipărituri deosebite: un facsimil al Studiului Op. 10, nr. 3 de Frederic Chopin, aparţinând "Robert Owen Lehman Foundation", după originalul lui Alfred Cortot şi o ediţie de studiu a Sonatelor alcătuită tot de Cortot, aparţinând Editurii "Maurice Senart"; facsimile ale Baladelor aparţinând "Institutului Chopin", cu semnătura şi portretul compozitorului; 12 Studii de Claude Debussy, apărute în anul 1904 la Editura Durand & Fils, cu o prefaţă a compozitorului și reducţia cu pian a operei "Don Giovanni" de Mozart şi versiunea în limba română, larg revăzută de Alfred Alessandrescu în 1936.
Gazde și ghizi printre manuscrise, tipărituri și artiști vor fi: Raluca Bucinschi și Sebastian Crăciun.
Accesul este liber, în limita locurilor disponibile, pe baza înscrierii în prealabil la adresa de email: promovare@bibnat.ro
Mai multe amănunte pe: www.ucimr.ro și pe pagina de Facebook.com/UCIMR
Organizatori: Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România
Co–organizator: Biblioteca Națională a României
Proiect co-finanțat de: Ministerul Culturii și Identității Naționale și Administrația Fondului Cultural Național
Parteneri: Programul Oportunități la tine acasă (dezvoltat de UCIMR), Exces Music, Centrul Cultural Palatele Brâncovenești de la Porțile Bucureștiului și Asociația Pro Valores
Parteneri media: Enjoy TV, Radio România Cultural, Radio România Muzical, Bucureşteni.ro, Agentia de carte, Romania pozitivă.
Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitea beneficiarului finațării.
Despre Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România
UCIMR este o organizație non-guvernamentală de utilitate publică, dedicată muzicienilor și dansatorilor profesioniști, reunind, în prezent, circa 10.000 de membri la nivel național. În cei 22 de ani de activitate, UCIMR s-a impus în viața culturală prin coerența și continuitatea proiectelor sale, al căror impact a contribuit la îmbunătățirea condiției artiștilor români și la atragerea unui public nou cu fiecare proiect.
Din anul 2009, UCIMR susține și promovează tinerii interpreți români, printr-un program dedicat, intitulat „Oportunități la Tine Acasă”. Programul acordă oportunități de afirmare tinerilor muzicieni prin cele peste 100 de concerte susținute în orașe din toată țara, anual. Concertele fac parte din stagiuni independente, festivaluri, cursuri de perfecționare cu maeștri internaționali și concursuri în țară și în străinătate, sprijinite de instituții publice și companii din mediul privat.
De-a lungul timpului, UCIMR a câștigat în competiție deschisă zeci de finanțări și sponsorizări pentru continuitatea proiectelor, fiind mereu aproape de sectorul creativ.
Evenimentele programului atrag anual minimum 10.000 de spectatori în sălile de concerte și cumulează peste 600.000 de vizualizări în mediul online.