Dragoș Neamu, RNMR: „Muzeul Pandemiei este și o formă de terapie″
11 Martie 2021, 11:15
"Identități Fragile" este primul muzeul participativ dedicat pandemiei. El își propune să dea voce fiecărei emoții personale generată de Covid-19, prin intermediul obiectelor.
Oricine poate trimite un obiect care „încorporează„ un sentiment ce l-a marcat în pandemie, o stare, un eveniment sau orice lucru cu care asociază experiența trăită în această perioadă. În esență, acest obiect-artefact va fi o poveste a pandemiei, din perspectiva celui care îl trimite. Campania de colectare se desfășoară până în 15 aprilie, pe website-ul proiectului la https://www.identitatifragile.com
„Muzeul Pandemiei se contruiește în două direcții: una este cea virtuală, în primii doi ani, până când va fi găsit un spațiu adecvat, iar cealaltă este replica fizică, un experiment curatorial găzduit de galeria Rezidența BRD, în lunile mai-iunie, în perioada Nopții muzeelor″, i-a povestit Andrei Petrariu, în emisiunea Orașul vorbește, Dragoș Neamu, coordonatorul Departamentului Relații Internaționale și Proiecte Culturale al Rețelei Naționale a Muzeelor din România.