Dimineața Crossover, în direct de la SIBIU JAZZ FESTIVAL
12 Mai 2017, 09:48
Sibiu Jazz Festival este cel mai longeviv eveniment din România dedicat jazzului iar Dimineaţa crossover este una dintre cele mai longevive emisiuni Radio România Cultural. Împreună - îşi unesc forţele pentru a promova muzica şi bunul gust. Festivalul îşi reînnoieşte înfăţişarea de la an la an, artiştii invitaţi acoperă direcţii diverse ale jazzului, iar organizatorii combină concertele cu evenimentele conexe dedicate pasiunii pentru muzică în colaborare cu alte arte. Foarte important este, de asemenea, accentul pus pe promovarea muzicienilor autohtoni, materializat anul acesta în proiectul „Romanian Jazz Meeting”. Maria Balabaş va realiza două ediţii ale Dimineţii crossover de la Sibiu, generând apropierea între audienţa Radio România Cultural şi jazzul contemporan.
Joi, 18 mai şi vineri, 19 mai - live de la Sibiu Jazz Festival.
Atmosfera celui mai important festival de Jazz din ţară va fi adusă în casele tuturor ascultătorilor, oriunde s-ar afla ei, prin transmisiile în direct realizate on-air pe frecvenţele din toată ţara ale Radio România Cultural și on-line pe www.radioromaniacultural.ro.
Cea de-a 47-a ediție a Sibiu Jazz Festival va transforma întregul oraș într-o manifestare culturală amplă, desfașurată simultan în mai multe locații. La Teatrul Gong vor avea loc spectacolele pentru copii „Jazz for Kids”. Turnul Sfatului va gazdui expoziția de fotografii „Jazz Body Sounds”, semnată de Tibor Jakab, iar Galeria de Artă UAP Sibiu deschide pentru vizitatori expoziția de sculpturi realizate de Eugen Petri – „Jazz – Suflet și Formă”, precum și expoziția de afișe de jazz realizate de Ștefan Orth. Piața Mică va da un nou sens artei culinare prin „Jam Session în Bucătărie”, iar serile vor încânta publicul cu acorduri de jazz de pe toate continentele.
O noutate a evenimentului de anul acesta este proiectul „Romanian Jazz Meeting”, care oferă publicului o incursiune în tainele jazzului autohton, constituind totodată o rampă de lansare a muzicienilor români pe plan internațional. Romanian Jazz Meeting este, de altfel, singurul proiect din țară prin care artiștii români susțin concerte de promovare atât în fața publicului larg, cât și în fața unor promotori de jazz români și internaționali, critici și jurnaliști de specialitate.
O altă surpriză cu care organizatorii întâmpină publicul la această ediție este intrarea gratuită pe tot parcursul celor patru zile.
Mai multe detalii despre ediția 2017 a Sibiu Jazz Festival găsiți pe sibiujazz.ro