Deschiderea Stagiunii 2016 - 2017 la Ateneul din Iași
05 Octombrie 2016, 21:54
Prima jumătate a lunii octombrie se anunță bogată în evenimente culturale la Ateneul din Iași. Stagiunea 2016-2017 se va deschide oficial sâmbătă, pe 8 octombrie, în cadrul unei ceremonii fastuoase.
Așteptarea s-a încheiat, Sala Mare de spectacole a Ateneului din Iași a fost renovată și este pregătită pentru spectacole pe măsură. Suntem convinși că publicul va fi impresionat nu numai de aspectul impunător al Sălii Mari, dar și de celelalte schimbări ce au avut loc la Ateneul din Iași.
De la ora 18.00, în Foaierul Ateneului va avea loc expoziția de fotografie 'Emoții din Iași...' ce poartă semnătura fotografului Andrei Cucu. În plimbările lui prin oraș, fotograful ieșean a reușit să surprindă prin intermediul obiectivului emoțiile trecătorilor provocate de locurile mai mult sau mai puțin cunoscute, dar încărcate cu povești, de culorile dimineții sau ale serii. 'O expoziție a Iașului văzut de sus. Un Iași al pașilor'.
Începând cu ora 18.30, se va dezveli placa comemorativă Radu Beligan, în onoarea căruia va fi numită Sala Mare de spectacole a Ateneului din Iași. Actrița Lamia Beligan, fiica maestrului, invitata de onoare a acestui eveniment, va ține un discurs în prezența oficialităților ieșene.
Cel mai iubit actor român al tuturor timpurilor va susține, începând cu ora 19.00, un spectacol de zile mari: 'Florin Piersic... Pur si simplu!'. Va fi, așa cum spune chiar marele actor, 'un rendez-vous, o întâlnire de dragoste' cu publicul ieșean.
Duminică, 9 octombrie, de la ora 19.00, iubitorii de teatru sunt așteptați la o întâlnire tempestuoasă cu personajele lui Caragiale din 'O noapte furtunoasă', în regia prof. univ. dr. Bogdan Ulmu. 'Un titlu foarte cunoscut, un text montat atât de des, dar care totuși reușește să surprindă și să umple sălile teatrelor. Dincolo de apanajul colorat și pestriț al personajelor, spectacolul 'O noapte furtunoasă', în regia domnului Bogdan Ulmu surprinde cu dibăcie decrepitudinea mahalalelor bucureștene. Caragiale, în contextul teatral actual, se află la granița dintre inovație și aberație. Inovația regizorală implică o bună cunoaștere și un studiu aprofundat al operei caragialene, dar mai ales o sclipire de geniu, iar montarea regizorului Bogdan Ulmu abundă în inovații.
Cât noroc că acest text a încăput din nou pe mâinile domnului Bogdan Ulmu. Cu siguranță montarea sa, plină de surprize, va genera opinii furtunoase'. (Erica Moldovan, actriță)