Concursul Enescu 2020 se ține de program și aduce Frumusețe în viață
19 Aprilie 2021, 20:44
Concertele și recitalurile extraordinare, organizate în cadrul fazei a doua a ediției din 2020 a Concursului Enescu, vor avea loc între 12-23 mai, la Ateneul Român din București. Biletele și abonamentele la concertele online ale Concursului Enescu 2021 s-au pus în vânzare luni, 19 aprilie 2021. La începutul lunii mai, în funcție de situația epidemiologică din București, urmează să fie luată decizia dacă și în ce condiții publicul va avea acces și în sala Ateneului.
Concursul Internațional George Enescu 2020 a derulat prima fază în cursul anului trecut, cu promisiunea de a aduce „Frumusețe în viață”, în ciuda pandemiei. Pentru semifinale și finale, semifinaliștii, dirijorii și membrii juriilor vor veni la București, cu respectarea condițiilor sanitare.
Semifinalele vor consta în recitaluri ale concurenților din sonatele lui George Enescu și vor avea loc pe 13 mai – violoncel, 17 mai – vioară, 23 mai – pian. Accesul online al publicului la Semifinale va fi gratuit și va fi posibil pe site-ul www.festivalenescu.ro.
Pentru Finale, concurenții selecționați vor susține un concert cu Orchestra Filarmonicii George Enescu. Finalele vor avea loc pe 15 mai 2021 - violoncel, 19 mai 2021 - vioară și 23 mai 2021 - pian. Accesul publicului la vizionarea online a acestor concerte va fi pe bază de bilet sau de abonament plătit.
Între probele de concurs, vor fi șase recitaluri extraordinare susținute de Trio Mihaela Martin, Frans Helmerson & Plamena Mangova; Roland Pöntinen; Dmitry Sitkovetsky & Iain Burnside - și de Vikram Sedona – vioară, Marcel Johannes Kits – violoncel și Victoria Vassilenko – pian. Și accesul la recitaluri se face pe bază de abonament sau bilet plătit.
Programul complet al Concursului poate fi consultat la https://www.festivalenescu.ro/program/.
Biletele sunt disponibile pentru achiziție prin intermediul platformei Eventim, de pe website-ul festivalenescu.ro. sau direct de pe site-ul Eventim.
Concertele vor fi vizionate pe platforma Concursului Enescu, https://www.festivalenescu.ro/concurs-2020/, accesibilă din momentul începerii concertelor sau recitalurilor, timp de 12 ore de la desfășurarea lor, de pe un singur dispozitiv electronic.
Concursul are patru secțiuni – vioară, violoncel, pian și compoziție – și se situează în top cinci la nivel mondial în peisajul competițiilor de muzică clasică.