Concertul de Anul Nou de la Sibiu: „Povești și dans” - A început numărătoarea inversă pentru zorii anului 2019
14 Noiembrie 2018, 15:15
Tradiția de a sărbători Anul Nou printr-un elegant concert de muzică clasică se continuă la Sibiu, prin ediția a zecea a Concertului de Anul Nou, eveniment organizat de UCIMR. Nume mari ale scenei din România, dar și din Marea Britanie, vor crea pentru publicul sibian, și nu numai, o seară de poveste cu un program cu totul special.
Tema evenimentului din acest an este „Povești și dans”. Un cod sub care numeroși compozitori mari ai Europei au compus pentru astfel de seri magice și ale căror lucrări vor putea fi audiate în cadrul concertului.
Evenimentul se va desfășura la Sala Thalia și va avea și cu această ediție două reprezentații: 31 decembrie de la ora 18:00 și 1 ianuarie de la ora 18:00. Gazda dumneavoastră va fi Marius Constantinescu, prezentatorul și realizatorul interviurilor de excepție de la Festivalul „George Enescu”.
Va concerta Orchestra ICon Arts, sub bagheta dirijorului Peter Ash din Marea Britanie, invitat special cu prilejul acestui eveniment jubiliar. Soliștii, cu o bogată reputație internațională, vor fi alături de publicul din Sibiu la trecerea dintre ani. Invitați vor fi: îndrăgita solistă Analia Selis, Răzvan Suma – unul dintre cei mai apreciați violonceliști ai momentului și Ciprian Dancu – reputat clarinetist. Pe scenă vor urca soliști balerini ai Teatrului de Balet din Sibiu, cu o coregrafie aparte semnată de Adela Floricioiu.
Programul serii va cuprinde lucrări ale compozitorilor E. Grieg, A. Piazzolla, J. Sibelius, G. Gershwin, C. Saint-Saëns, B. Bartók, program din care nu vor lipsi lucrări românești compuse pentru clipe de sărbătoare.
Seara se va încheia cu o invitație la degustare de vinuri alese oferite de Jidvei – nume aflat pe harta viticolă a României încă din Antichitate.
Biletele s-au pus în vânzare pe myticket.ro și entertix.ro precum și la Casa de bilete a Filarmonicii de Stat din Sibiu.
Evenimentul este organizat de Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România (UCIMR) și face parte din proiectul „Anotimpuri 3”, reprezentând cel de-al patrulea sezon calendaristic, „Iarna”. Proiectul „Anotimopuri 3” este o acțiune culturală co-finanțată de Consiliul Local Sibiu și Primăria Municipiului Sibiu.
Parteneri culturali: Exces Music, Filarmonica de Stat Sibiu, Casa de cultură a Municipiului Sibiu, Jidvei, Tulipa Flower Shop.
Parteneri media: EnjoyTV, Radio România Cultural, Mesagerul de Sibiu, Tribuna, Profil Cultural, Zile si Nopti, Capital Cultural, Turnul Sfatului, Ora de Sibiu, Agentia de Carte, Romania Pozitiva
Despre Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România
UCIMR este o organizație non-guvernamentală de utilitate publică, dedicată muzicienilor și dansatorilor profesioniști, reunind, în prezent, circa 10.000 de membri la nivel național. În cei 21 de ani de activitate, UCIMR s-a impus în viața culturală prin coerența și continuitatea proiectelor sale, al căror impact a contribuit la îmbunătățirea condiției artiștilor români și la atragerea unui public nou cu fiecare proiect.
Din anul 2009, UCIMR susține și promovează tinerii interpreți români, printr-un program dedicat, intitulat „Oportunități la Tine Acasă”. Programul acordă oportunități de afirmare tinerilor muzicieni prin cele peste 100 de concerte susținute în orașe din toată țara, anual. Concertele fac parte din stagiuni independente, festivaluri, cursuri de perfecționare cu maeștri internaționali și concursuri în țară și în străinătate, sprijinite de instituții publice și companii din mediul privat.
De-a lungul timpului, UCIMR a câștigat în competiție deschisă zeci de finanțări și sponsorizări pentru continuitatea proiectelor, fiind mereu aproape de sectorul creativ.
Evenimentele programului atrag anual minimum 10.000 de spectatori în sălile de concerte și cumulează peste 600.000 de vizualizări în mediul online.